logo
RNTV Live

Focar de COVID-19 la un centru de îngrijire a persoanelor adulte din Prahova. Aceeaşi problemă şi la o echipă de fotbal

Autorităţile au raportat sursă foto Europa FM
Mihai Constantinescu

Nou focar de COVID-19 în Prahova

Focar de COVID-19 la un centru de îngrijire a persoanelor adulte din Prahova. Conform Direcției de Sănătate Publică Prahova, în urma testărilor periodice care sunt realizate în unitățile medico-sociale din județ, a fost descoperit un nou focar la centru de îngrijire a persoanelor adulte din comuna Scorțeni. Centrul se află în subordinea (DGASPC) Prahova. Au fost confirmați cu noul coronavirus 18 angajați (dintr-un total de 124 de persoane) și 26 de beneficiari (dintr-un efectiv de 105).

Ca urmare a acestui lucru, a fost realizată dezinfecția unității, personalul infectat a fost izolat. Beneficiarii au fost evaluați. Doi sunt internați, iar ceilalți sunt izolați în unitatea medico-socială, fiind separați de restul persoanelor care au nevoie de îngrijire permanentă. Cei confirmați vor fi evaluați zilnic de un medic.   

De asemenea, au mai fost confirmați cu noul coronavirus și nouă minori, cu vârste între 15 și 18 ani, membri ai echipei de fotbal (de juniori) ai ACS Petrolul Ploiești. Toți sunt liceeni. A fost demarată ancheta epidemiologică, urmând a fi identificați și izolați contacții direcți. Consiliile de administrație  ale școlilor unde învață cei nouă sportivi se vor întruni pentru a propune scenariul în care se vor desfășura cursurile în perioada următoare. Hotărârile vor fi supuse avizării Inspectoratului Școlar Județean Prahova și Direcției de Sănătate Publică Prahova, iar, în ultimă fază, dezbătute și aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.   

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/muzeul-de-istorie-prahova…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/la-ciorani-a-fost-infiintata…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor