Florin Cîțu Sosește la Senat pentru Examinarea Dosarului DNA, în care se Solicită Ridicarea Imunității

cîtu
Theo Tănăsescu

Luni, senatorul PNL Florin Cîțu a participat la ședința Comisiei Juridice din Senat pentru a examina dosarul în care Parchetul General solicită ridicarea imunității sale în cazul achiziției de vaccinuri în timpul pandemiei. Votul în plenul Senatului este programat să aibă loc miercuri, imediat după depunerea raportului, conform unor surse parlamentare.

Florin Cîțu, însoțit de avocatul său, a sosit la Senat și a participat la ședința Comisiei Juridice, unde se analizează dosarul său. Conform deciziei conducerii Senatului, stabilită într-o ședință desfășurată vineri, Comisia Juridică a Senatului are termen până miercuri să prezinte un raport privind solicitarea DNA de ridicare a imunității senatorului Florin Cîțu.

Vicepreședintele Senatului, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, în răspuns la întrebarea dacă este posibil ca ședința de plen și votul privind ridicarea imunității să aibă loc în aceeași zi, că este posibil, având în vedere rapiditatea cu care a fost gestionată cererea DNA.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că senatorii liberali vor vota pentru ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator.

Joi, DNA a depus solicitări la Senat și Președinție pentru ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, amândoi aflați la USR în momentul comiterii faptelor. Procurorii îi acuză de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în legătură cu achizițiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depășind un miliard de euro.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor