Firmele vor putea înființate exclusiv online, fără să fie nevoie de prezența fizică a cetățenilor la Registrul Comerțului

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a lansat în dezbatere publică un proiect de lege prin care cetățenii vor înființa firme online și într-un termen mult mai scurt decât în prezent.

Proiectul vizează modernizarea Registrului Comerțului prin digitalizare și reducerea birocrației în contextul epidemiei de coronavirus.

”Registrul Comerţului se va digitaliza, iar constituirea unor societăţi comerciale se va putea realiza exclusiv online, fără a fi necesară prezenţa fizică în niciuna din etapele de constituire” a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Acesta a explicat că cetățeanul va fi scutit și de obținerea mai multor documente de la diverse instituții, care vor fi colectate de Registrul Comerțului.

Proiectul mai prevede eliminarea mai multor documente necesare acum la înființarea unei societăți comerciale, cum ar fi depunerea specimenului de semnătură în formă notarizată, dovada de rezervare și declaraţia pe propria răspundere. Toate acestea vor fi înlocuită cu o simplă clauză, iar timpul de procesare a informațiilor, precum și de contestare se va reduce semnificativ.

solicitare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here