Firmele lui Ghiță acuzate de spălare de bani și trafic de influență. Ce au cerut procurorii DNA

sponsor

Fugarul Sebastian Ghiță, pe numele căruia au fost emise duă mandate de arestare în lipsă, este din nou în atenția procurorilor anticorupție.

De această dată, vizate sunt două dintre companiile controlate de fostul deputat. Vorbim despre SC Asesoft Internațional SA și de SC Teamnet Internațional SA. Pentru aceste două societăți a fost cerută în instanță intrarea în insolvență.

omv

Procurorii DNA Ploiești au solicitat însă interdicția procedurilor de lichidare sau dizolvare, pentru o perioadă de 60 de zile. Și asta pentru că, spun procurorii, cele două firme controlate de Sebastian Ghiță sunt acuzate de infracțiuni grave.

Iată comunicatul emis de DNA Ploiești:

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au solicitat Tribunalului Prahova luarea, pentru o durată de 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind S.C. ASESOFT INTERNATIONAL S.A. și S.C. TEAMNET INTERNATIONAL S.A., sau, după caz, suspendarea procedurilor de dizolvare și lichidare inițiate, în situația în care, la data judecării prezentei cereri, acestea proceduri au fost deja inițiate.

Anterior, la data de 29 martie 2017, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatelor persoane juridice S.C. Asesoft International S.A și S.C. Teamnet International S.A. pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la trafic de influență în formă continuată,
– spălare a banilor în formă continuată.
De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparținând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A. până la concurența sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei.
Cererea procurorilor adresată Tribunalului Prahova a fost formulată pentru următoarele motive:
Prin sentințele pronunțate de Tribunalul Prahova – Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A..
Până la acest moment nu a fost inițiată procedura falimentului și dizolvare a celor două persoane juridice.
În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent și se raportează strict la considerentul bunei desfășurări a procesului penal (prin asigurarea existenței pe mai departe a celor două persoane juridice, a prezenței lor la termenele de judecată și a activului patrimonial necesar pentru plata sancțiunii și a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunța o hotărâre de condamnare definitivă).”

sponsor
sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here