logo
RNTV Live

Firma a cărei autostradă s-a rupt construiește acum A7 Ploieşti-Buzău

62321692
Ștefan Petre

Compania Pizzarotti, originară din Italia, care s-a ocupat și de autostrada Sebeş-Turda (primul lot) din care o bucată s-a rupt în perioada de garanţie, lucrează în prezent şi la autostrada Ploieşti-Buzău.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, afirmă: „E adevărat că Pizzarotti are câştigat un contract pe A7, pe Ploieşti – Buzău. Tocmai că ştim care sunt performanţele lor, suntem atenţi permanent şi îi monitorizăm mai mult decât pe alţi constructori” (potrivit News.ro).

Lucrările la tronsonul Ploieşti – Buzău din A7 au început la sfârşitul verii trecute şi sunt făcute de compania italiană Pizzarotti şi firma românească Retter, compania străină fiind lider de asociere pentru primul lot (21 km). Compania italiană Pizzarotti este cea care a realizat primul lot din autostrada A10 Sebeş-Turda, care în prezent este închisă pe un sens de mers după ce o bucată din drum s-a desprins din cauza unei alunecări de teren, notează Știrile Pro TV.

Cei 17 km de autostradă terminați necorespunzător și cu 4 ani întârziere nu au împiedicat însă compania italiană să primească responsabilitatea construirii unui nou tronson.

„La Sebeş-Turda A10, acolo să vedem ce problemă, sau unde a greşit constructorul, a greşit în faza de proiectare, a greşit în faza de execuţie? (…) Au mai fost situaţii în care s-au sărit etape, constructorul, practic, pedeapsa lui cea mai mare este că repară drumul” – Alin Șerbănescu

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor