logo
RNTV Live

Finanțare europeană nerambursabilă pentru asfaltare de drumuri din Ploiești

drumuri din Prahova
Mihai Constantinescu

Finanțare europeană nerambursabilă pentru asfaltare de drumuri din Ploiești

A fost semnat contractul de finanțare europeană
nerambursabilă prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 9 – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comună (DLRC) – GAL Ploiești, pentru proiectul: “Reabilitarea sistemului rutier (asfaltarea străzilor) pentru îmbunătățirea accesului la servicii al persoanelor aflate
în risc de sărăcie și excluziune socială (străzile: Mimiului, Beiuș, Astra, Fierarilor, Fabricilor, Palanca, Brădetului și Smârdan)”.

Termenul pentru finalizarea investiției


Valoarea totală a proiectului este de 6.395.927.69 lei (1.346.086.01 €), din care suma eligibilă este de 3.077.845.57 lei (647.762.93 €). Termenul pentru finalizarea investiției este 31.12.2023.

Obiectivul general

Obiectivul general al Strategiei de Dezvoltare Locală a Municipiului Ploiești este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în Zona Urbană Marginalizată, alături de îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viată,
creșterea economică în teritoriu, cât și ameliorarea calității mediului și diminuarea surselor de poluare.

investiția finalizată va deservi aproximativ 1000 locuitori.


Se estimează că investiția finalizată va deservi aproximativ 1000 locuitori.
În Etapa 1 vor fi reabilitate străzile Mimiului, Fabricilor și Brădetului, întrucât doar acestea sunt intabulate și libere de sarcini, putând îndeplini astfel condițiile de eligibilitate din cadrul ghidului solicitantului.


Precizăm în acest context că, strada Mimiului, cu o lungime estimată pentru asfaltare de 654m (6527 mp), asigură legătura riveranilor spre Bulevardul Petrolului și strada Fabricilor.


De asemenea, strada Fabricilor, cu o lungime estimată pentru asfaltare de 785m (8255 mp),asigură legătura riveranilor spre Bulevardul Petrolului și strada Mimiului.


Totodată, strada Brădetului, cu o lungime estimată pentru asfaltare de 260m (1584 mp), asigură legătura riveranilor spre Bulevardul Petrolului și strada Fabricilor.

Investiții viitoare


Celelalte străzi (Beiuș, Astra, Fierarilor, Palanca, Smârdan), tratate în cadrul documentației tehnico-economice, faza DALI, vor face obiectul unei investiții viitoare. Se va întampla după definitivarea situației juridice și a documentelor de proprietate pentru acestea.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor