logo
RNTV Live

Final perfect al primei faze din campionat

tricolorul-lmv-csm-bucuresti-cronica-jose-carrasco
Cristian Anghelescu

Tricolorul LMV Ploieşti – CSM Bucureşti 3:0 (25:20, 25:17, 25:18)

Prima fază a Diviziei A1 la volei masculin s-a încheiat, aseară, la Ploieşti, Tricolorul LMV primind vizita echipei CSM Bucureşti în ultimul meci al etapei finale, după ce partidele celelalte din cadrul rundei s-au desfăşurat, deja, în cursul zilei de sâmbătă.

A fost, practic, reeditarea disputei pentru locul al cincilea din sezonul trecut, adjudecată de Tricolorul LMV, cele două echipe aflându-se, în prezent, chiar pe aceleaşi poziţii pe care au încheiat şi ediţia precedentă de campionat. Iar niciuna dintre cele două echipe nu putea modifica ierarhia, indiferent de rezultatul partidei, miza, însă, fiind cele trei puncte care ar fi oferit o situaţie mai bună în faza secundă a campionatului.

Elevii antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu au controlat jocul în majoritatea timpului, obținând un succes categoric.

În primul set, momentele de tatonare, în care ambele echipe s-au aflat la conducere, cu avantaj minim, au fost întrerupte de Tricolorul LMV, care s-a desprins la 11:9, după punctele reușite de Vargas și Milivojevic. CSM București a revenit, printr-un parțial de 4:1, dar, cu Milivojevic la serviciu în zi mare, gazdele au întors rezultatul de pe tabelă, scor 16:14. Apoi, Dushkov a contribuit la desprinderea ploieștenilor, scor 18:15, Vargas și Aleksic menținând avantajul de trei puncte în favoarea Tricolorului LMV, până la 20:17.

Două puncte la rând ale oaspeților i-au adus pe aceștia la o singură lungime în urmă, dar timpul de odihnă solicitat de antrenorul Sergiu Stancu a dat roadele scontate, iar Aleksic, Dushkov (un blocaj) și Milivojevic (după ce Voinea a salvat excelent o minge) au dus scorul la 23:19. Apoi, Milivojevic a adus gazdele la patru mingi de set, act adjudecat cu 25:20, după ce bucureștenii au trimis în out pe atac.

Setul secund a început în forță pentru Tricolorul LMV, care, cu același Milivojevic la serviciu, s-a desprins la 4:0, Skundric, Carrasco și Duskov contribuind, de asemenea. Ploieștenii s-au distanțat chiar la 7:2, punctând Aleksic și Dushkov (un as). Apoi, Carrasco (dejucând perfect defensiva la fileu a adversarilor), Milivojevic și Dushkov au dus scorul la 14:9, pentru ca Vargas, cu un blocaj, să aducă Tricolorul LMV la 16:10.

Oaspeții au avut un moment de revenire, înjumătățind avantajul gazdelor, scor 20:17, dar nu au făcut decât să motiveze în plus jucătorii echipei ploieștene, care au încheiat setul așa cum l-au început, în control maxim, punctând de cinci ori la rând, pentru a închide actul cu scorul de 25:17.

În setul al treilea, Tricolorul LMV s-a desprins la 4:2, după un punct realizat, din nou, de Carrasco, prin surprinderea defensivei adverse. CSM București a replicat prin trei puncte la rând, după care s-a mers „side-out” până la 6:7, când elevii antrenorilor Stancu și Marinescu au revenit în frunte, după două puncte consecutive. Voinea și Milivojevic au mărit avantajul la 12:10, iar Dushkov și Carrasco au dublat ecartul, scor 16:12.

CSM București a mai avut o încercare de revenire, scor 18:16, dar Aleksic a stopat avântul oaspeților iar, cu Rutecki la serviciu, Tricolorul LMV și-a creat șapte mingi de meci, scor 24:17, impunându-se, în cele din urmă, cu 25:18.

A fost, astfel, o victorie frumoasă, în minimum de seturi, pentru Tricolorul LMV, care a încheiat într-o notă pozitivă prima parte a campionatului, pregătindu-se moral pentru luptele care vor urma, începând de la finalul săptămânii, în care are de recuperat opt puncte pentru a urca pe podium. În plus, prin acest succes, ploieștenii s-au distanțat la zece puncte de CSM București, înainte de startul fazei finale din campionat.

Faza a II-a va începe la finalul săptămânii, Tricolorul LMV Ploieşti urmând să debuteze, în Grupa I valorică (locurile 1-6), pe terenul vicecampioanei Volei Municipal Zalău. Clasamentul de la care se pleacă în această fază este următorul: 1. Steaua București 53p, 2. VM Zalău 53p, 3. SCM U Craiova 52p, 4. Arcada Galați 49p, 5. Tricolorul LMV Ploiești 44p, 6. CSM București 34p.

Casetă

Sala: „Olimpia”, Ploieşti; spectatori: circa 300.

Tricolorul LMV: Vargas, Voinea, Milivojevic, Dushkov, Aleksic, Carrasco – Skundric. A mai jucat: Rutecki. Rezerve neutilizate: Centelles, Ghimeș (căpitan), Riabukha, Grigoraș, Farcaș, Zhylinskyi. Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

CSM Bucureşti: Dumitru, Vologa, Aldea, Miron, Bontea, Barreto Pena – Mata Parra. Au mai jucat: Romanescu, Zhelyazkov, Ioniță, Dediulescu. Rezerve neutilizate: Teotoc, Iftimie, Milotin (cpt.) – Camui. Antrenori: Iulian Pîslaru, Marian Rădulescu.

Arbitri: Tudorel Arbunea (Brăila) și Cornel Ionescu (Râmnicu Sărat).

Observator FRV: Gheorghe Vişan (Bucureşti).

sursa: tricolorullmvploiesti

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor