logo
RNTV Live

Final de săptămână cu spectacole, paradă și mâncare cu specific. Grecii, turcii, macedonenii și alte patru comunități, pregătesc un festival de excepție la Ploiești

Alfabetul Convieţuirii
rnews

Un nou festival pentru ploieșteni!

Ediţia cu numărul şase a festivalului interetnic “Alfabetul Convieţuirii” va avea loc în Ploieşti la finalul acestei săptămâni.

Evenimentul, organizat de Uniunea Elenă în parteneriat cu Primăria, se va ţine în perioada 21-23 septembrie, pe Bulevardul Independenţei.

Ploieștenii vor avea ocazia să vadă artişti şi ansambluri folclorice reprezentând comunităţile de români, greci, ucraineni, croaţi, turci, ruteni, sârbi sau macedoneni.

Festivalul începe vineri la ora 17.00, când este programată o defilare a ansamblurilor participante şi o paradă a costumelor tradiţionale, au anunţat organizatorii.

Seara, pe scenă vor urca ansambluri prahovene, alături de trupe şi interpreţi din partea Uniunii Elene şi a Partidei Romilor.

În cele trei zile vor fi deschise standuri ale minorităţilor naţionale, dar şi zone dedicate micilor producători şi una de street food.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor