Filmul-manifest despre Revoluția din 1989, proiectat la Ploiești: „Sper să fie văzut de cât mai mulți tineri!”/ „Adevărul a fost ascuns cu bună știință!”

402660503_122121303038056892_4230285404342506972_n
Ștefan Petre

Sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 18:30, ploieștenii sunt invitați la Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești pentru o proiecție specială a filmului “LIBERTATE”. Regizorul Tudor Giurgiu și o parte dintre actori vor fi prezenți la eveniment.

Pelicula, unul dintre cele mai premiate și discutate filme românești ale ultimului an, spune o poveste mai puțin cunoscută de români, întâmplată în decembrie 1989.

Acțiunea din “LIBERTATE” se desfășoară în Sibiu unde, în haosul lunii decembrie 1989, mai mulți bărbați – securiști, militari, civili – au fost ținuți ostatici într-o piscină dezafectată și acuzați că sunt teroriști. Din distribuția filmului fac parte unii dintre cei mai îndrăgiți actori ai momentului – Iulian Postelnicu, Mirela Oprișor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Grămoșteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni sau Ionuț Caras.

Revoluţia din 1989 e, probabil, cel mai mare eveniment neconsumat pe deplin în societatea noastră din ultimul secol, printre altele și pentru că urmările ei n-au satisfăcut cu nimic așteptările. De aceea, cu „Libertate” îmi doresc să redau cu acurateţe haosul și confuzia totală din rândul oamenilor simpli. Pentru că adevărul a fost ascuns cu bună știinţă și mușamalizarea a fost cultivată la rang de artă.

Sper ca filmul să fie văzut în cinematografe de cât mai mulți tineri născuți după 1989, cred că vor fi surprinși – și de acțiune și de faptul că lucrurile de pe ecran chiar s-au întâmplat în România, nu cu mult timp în urmă.

Tudor Giurgiu

Biletele sunt disponibile la Agenția de Bilete a Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, la telefon 0244.522.774 sau online, pe site-ul www.teatruploiesti.ro, în secțiunea Program spectacole. Prețul unui bilet este de 30 de lei.

Evenimentul este organizat de Transilvania Film și Teatrul „Toma Caragiu”, cu sprijinul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

“LIBERTATE” este o co-producție România-Ungaria, produsă de Libra Films și Mythberg Films și distribuită în România de Transilvania Film. Pentru distribuția internațională, filmul a fost achiziționat de compania londoneză Reason8.

Sursă: Ploiești.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor