Comunitatea pasionaților de torrente din România a fost surprinsă de o schimbare de curs – Filelist.ro se menține activ sub conducerea unui nou administrator

Comunitatea pasionaților de torrente din România a fost zguduită de o veste care contrazice anunțul anterior al unui administrator. Filelist.io, cel mai vechi și bine-cunoscut site de torrente din țară, părea că se va închide definitiv după 16 ani de activitate. Cu toate acestea, noul mesaj postat de administratorul cunoscut sub pseudonimul „EboLLa” a produs un șoc în rândul utilizatorilor fideli ai platformei.

„EboLLa” a subliniat importanța cuvintelor și a spus că a ascultat mereu comunitatea. Cu toate acestea, a fost copleșit de numărul de mesaje primite. Acest mesaj a fost urmat de o surpriză pentru utilizatori – Filelist nu se va închide complet. Un nou administrator, cunoscut sub pseudonimul „God,” care este unul dintre creatorii platformei, s-a întors pentru a păstra site-ul în viață. El va fi ajutat de „Oana,” care se va ocupa de chestiunile interne ale platformei.

Această veste a adus bucurie utilizatorilor Filelist, iar pe forumurile de specialitate și cele legate de IT, mulți au exprimat temerea că dispariția trackerului ar fi însemnat „sfârșitul unei ere a internetului.” Unii internauți au mărturisit că au primit vestea închiderii cu „lacrimi,” iar alții au fost „profund dezamăgiți.”

Filelist a servit timp de 16 ani ca o sursă principală de conținut piratat. Platforma era privată și se putea accesa doar prin invitație. Utilizatorii obișnuiau să găsească mii de gigabiți de jocuri, muzică și filme pe care le puteau descărca ilegal, conținut care în mod legal se găsea doar în magazinele de specialitate.

Este demn de menționat că în 2020 autoritățile din România au pus sechestru pe domeniul .ro al site-ului, dar câteva zile mai târziu trackerul a reapărut online sub domeniul .io, care este activ și în prezent. Noul domeniu este localizat în teritoriile britanice din Oceanul Indian.

‎Mesajul transmis de EboLLa

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *