logo
RNTV Live

Fildeș și molari de mamut la Ploiești!

mamut
Ștefan Petre

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova (Ploiești) prezintă o vitrină ce conţine un mulaj de mamut, cu un fragment de fildeş şi molari, după cum arată Rodica Vasile Radu (muzeograf).

Vitrina este amplasată în sala de Antropogeneză.

MAMMUTHUS PRIMIGENIUS, exemplar promovat, a fost răspândit în regiuni mai reci, de tundră sau stepă din a doua jumătate a Pleistocenului până în Holocen.

La noi se găsesc un număr mare de resturi de mamut în pietrişurile şi nisipurile din Câmpia Dunării şi a Tisei, precum şi în terasele din regiunea dealurilor a tuturor râurilor din ţară, explică Prahova Business.

Mamutul era un soi de elefant cu blana deasă şi lungă, măsurând în jur de 4 metri înălțime. Avea o cocoaşă mare în spatele gâtului, care stoca grăsimea – rezerva de hrană pentru lungile ierni ale perioadei glaciare. Molarii aveau lame de smalţ dese şi înguste. Cei doi incisivi ai maxilarului superior erau lungi până la 2 metri şi uşor arcuiţi. Fildeşii erau folosiţi pentru a mătura zăpada în căutarea hranei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor