logo
RNTV Live

“Fiecare minte contează” în Dumbrava

339656176_537656438527210_2028449945930128609_n
Borcea Bianca

Dumbrava, comuna din Prahova care anul trecut a obținut titlul de ,,Sat European de Tineret” a organizat weekendul trecut primul atelier de sănătate mintală. 

În cadrul atelierului a fost invitată Ioana Tonceanu, voluntar al asociației Mental Health for Romania. Atelirerul face parte dintr-o lunga serie de ateliere #DumbravaInformată care își propun să crească gradul de conștientizare al tinerilor din mediul rural asupra problemelor cotidiene cu care se confruntă aceștia.

Prin utilizarea experiențelor structurate, a discuțiilor de grup și a interacțiunilor, această sesiune dinamică, captivantă și interactivă a oferit participanților oportunitatea de a-și crește gradul de conștientizare cu privire la sănătatea mintală. Tinerii au putut înțelege modul în care își pot sprijini mai bine colegii care se luptă cu probleme de sănătate mintală.

Tinerii au avut ocazia să își ia în considerare sănătatea mintală actuală și strategiile pentru a asigura sănătatea și bunăstarea continuă în contextul lor actual.

Împreună cu Ioana au recunoscut stigmele care înconjoară în mod obișnuit sănătatea mintală. Au aflat care este continuumul sănătății mintale: de la boală la starea de bine și au recunoscut indicatorii unei posibile probleme de sănătate mintală.

Activitatea este organizată de grupul informal “Dumbrava Tinerilor Lideri” în colaborare cu Mental Health for Romania  ,sub umbrela programului European Youth Village.

Titlul de Sat European de Tineret 2023 este acordat în cadrul programului European Youth Village, un program apolitic de organizare comunitară a tinerilor din mediul rural coordonat la nivel național de către Asociația pentru Dezvoltare Activă și Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor