logo
RNTV Live

Festivalul ţuicii de la Vălenii de Munte s-a finalizat cu distracţie şi multe amenzi

sursă fotozdp.ro
Mihai Constantinescu

Festivalul ţuicii de la Vălenii de Munte s-a finalizat cu distracţie şi multe amenzi

A fost distracţie mare la Festivalul Ţuicii de la Vălenii de Munte. Din păcate s-a lăsat şi cu amenzi.

Polițiști de investigare a criminalității economice au organizat şi executat o acţiune, pe raza orașului Vălenii de Munte, pe linia prevenirii și combaterii comerțului ilicit cu alcool și băuturi alcoolice. Cu această ocazie, au fost verificați 16 agenți economici, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 28.000 lei. Totodată, au ridicat, în vederea confiscării, 271 litri băuturi alcoolice, de 9.600 lei, și au indisponibilizat bunuri de 3.400 lei. Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea a patru infracțiuni (două la Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal şi două prevăzute de art. 297 alin. 1 Cod Penal).

EXEMPLE:

  • Un bărbat în vârstă de 56 ani, din comuna Mateești, județul Vâlcea, a fost depistat oferind spre comercializare cantitatea de 170,8 litri băuturi alcoolice (țuică și pălincă), ce intră sub regimul produselor accizabile, fără ca acesta să fie autorizat de autoritatea vamală competentă, ca antrepozit fiscal pentru producerea, deținerea și comercializarea unor astfel de mărfuri.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea de infracțiuni prevăzute de  Codul Fiscal iar cantitatea de 170,8 litri băuturi alcoolice fiind indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

  • Un alt bărbat în vârstă de 43 ani, din comuna Chiojdeanca, județul Prahova, a fost depistat oferind spre comercializare cantitatea de 82 litri băuturi alcoolice (țuică, pălincă și rachiuri din fructe), fără a deține documente de proveniență legală. Față de cele constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale a persoanei în cauză, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 Rep., cu amendă în sumă de 5000 lei, iar bunurile au fost confiscate.

sursa IJP Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor