logo
RNTV Live

Festivalul Opera Copiilor 2023:București 26 mai – 11 iunie

OCC_Festivalul-Opera-Copiilor-2023
Constantin Corina

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Opera Comică pentru Copii organizează anual Festivalul Opera Copiilor, oferind spectacole în premieră și activități în aer liber pentru întreaga familie. Evenimentul a ajuns la a șaptea ediție și se desfășoară în perioada 26 mai – 11 iunie 2023, la sediul instituției din Calea Giulești nr. 16, din București.

Poveștile ajung și în aer liber, pe scena special amenajată în Grădina OCC. Între 1-5 iunie, copiii vor avea parte de întâlniri zilnice cu „Cei trei purceluși”, „Muck cel Mic” și „Castelul Vrăjitoarei”. Pe lângă cele trei spectacole invitate, scena în aer liber va găzdui și două dintre titlurile de balet foarte îndrăgite din repertoriul OCC, „Poveste vieneză” și „Mirandolina”. 

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”, „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Programul cuprinde numeroase activități pentru întreaga familie, organizate la sediul instituției din Calea Giulești nr. 16, București, printre care se numără 30 de reprezentații în cele trei săli de spectacole, cu unele dintre cele mai iubite titluri din repertoriu, cum este musicalul „School of Rock”, în regia lui Emil Pantelimon, târg și zone de relaxare, jocuri și concursuri, dar și ateliere creative.

Edițiile din anii trecuți au adus în fața publicului obiective inedite, precum Grădina cu Fluturi Vii, Sera cu Plante Carnivore, Stage Academy, Biblioteca Vie, Râul OCC, Cinema în aer liber și Observator de stele.

Anul acesta, organizatorii îi așteaptă pe copii cu atracții îndrăgite, precum Piscina cu Bile, Trambulina OCC, Micul Arcaș, Circuitul OCC, Expressul OCC, Aventura Parc, Escape Room și VR Zone. În plus, pentru a preîntâmpina canicula, există două obiective răcoroase: Water Target și Water Zone.

Vizitatorii cu vârste de minim 2 ani au propriile jucării mecanice de care se pot bucura în voie, în Grădina OCC: Excavatorul, Motocicleta și Caruselul.

Accesul în festival este gratuit, participarea la activități se face pe baza tichetelor cu valoare de 3 RON/bucata, disponibile la Magazinul OCC.

Programul în detaliu poate fi văzut aici.

Sursa: zilesinopti.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor