logo
RNTV Live

Festivalul Internațional de Poezie „Nichita Stănescu” își Deschide porțile la Ploiești

festival
Erika Stoica

Între 29 și 31 martie 2024, Ploieștiul găzduiește ediția a XXXIV-a a Festivalului Internațional de Poezie „Nichita Stănescu”. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Prahova în colaborare cu Primăria Municipiului Ploiești și alte instituții culturale importante din zonă.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri, 29 martie, ora 10:00, la Colegiul Național „I.L. Caragiale”, evidențiind legătura profundă a poetului Nichita Stănescu cu orașul Ploiești. Vor susține discursuri personalități culturale și reprezentanți ai instituțiilor organizatoare.

În cadrul festivalului vor fi prezentate lucrări dedicate lui Nichita Stănescu de către acad. Mihai Cimpoi, Nicolae Băciuț și Prof. univ. dr. Pompiliu Crăciunescu. Evenimentul cuprinde vernisaje de expoziții, audiții de concerte, concursuri, sesiuni de lectură și discuții.

Ultimele două zile ale festivalului se vor concentra pe interacțiunea dintre poezie și alte forme de artă, cu spectacole de teatru și muzică, vizite la muzeu și o ceremonie specială de premiere. Personalități culturale de renume vor participa la aceste momente.

Duminica începe cu o ceremonie de depunere de flori la statuia lui Nichita Stănescu, în parcul ce-i poartă numele, iar ceremonia de decernare a premiilor se va desfășura la Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”.

Prin acest festival, se urmărește inspirarea și celebrarea poeziei, contribuind la dialogul cultural între generații și națiuni. Invităm publicul să participe la această celebrare a literaturii și artei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor