În perioada 1-3 noiembrie, Ploieștiul va găzdui festivalul „D’ale lui Caragiale”, un eveniment dedicat marelui dramaturg, având ca motto „Caragiale, din nou printre noi!”. Festivalul propune o experiență inovatoare prin integrarea prezenței virtuale a lui Caragiale în fiecare seară a evenimentului, combinând tradiția cu tehnologia modernă.

Programul festivalului:

  • 1 noiembrie: „O noapte furtunoasă” – O producție a Teatrului Principal care respectă atât textul original, cât și spiritul lui Caragiale.
  • 2 noiembrie: „D’ale carnavalului” – O montare contemporană a Companiei de Teatru „Cristi Toma”, care revitalizează umorul și satira caragialiană, cu o prezență virtuală care îmbogățește spectacolul.
  • 3 noiembrie: „Playlistul lui Caragiale” – Concert simfonic susținut de Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie. Compoziții celebre, cum ar fi „Dansuri norvegiene, op. 35” de Edvard Grieg și „Simfonia a IV-a” de Antonín Dvořák, vor fi acompaniate de reflecțiile dramaturgului, transmise virtual.

Organizatorii subliniază că festivalul nu este doar un omagiu, ci o invitație de a trăi alături de Caragiale momente esențiale din creația sa, oferind publicului o călătorie culturală unică.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Promovarea Artei și Culturii (A.P.A.C.) și beneficiază de sprijinul Secretariatului General al Guvernului, prin Serviciul Dezvoltare Comunitară. Intrarea la festival va fi liberă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews