Sursa: adevarul

Primăria Alba Iulia și partenerii implicați în organizarea festivalului, în special Consiliul Județean Alba prin intermediul Centrului de Cultură Augustin Bena, au pregătit un adevărat maraton muzical pentru albaiulieni și turiști. Acest maraton va începe pe 30 noiembrie și se va încheia pe 2 decembrie seara.

În seara de 1 Decembrie, pe scena mare din Piața Cetății, se va desfășura un spectacol-eveniment intitulat „Un secol de DOR”, creat de maestrul Grigore Leșe, în care se îmbină arhaicul și clasicul, modernul și tradiționalul, generând un vulcan de emoții.

Spectacolul va beneficia de prezența sopranei Mihaela Pletea, a talentatei fagotiste Maria Chifu, a pianistei Ioana Demetra Gârleanu și a formației Taraful Cătălin Iancu. Această colaborare promite să ofere un moment memorabil, demn de importanța zilei în care va fi prezentat.

„Întregul concept al sărbătorii din acest an se bazează pe folclor, una dintre valorile supreme ale românilor. Pe lângă fuziuni și adaptări moderne, vom avea și două zile pline de folclor autentic, cu momente pur românești, din toate zonele României. Mă bucur că am găsit atâta deschidere din partea tuturor celor invitați, fie că sunt artiști locali din Alba sau nume uriașe, cu rezonanță în toată România și dincolo de granițele ei”, a declarat Ion Dumitrel, președintele CJ Alba.

Spectacolul va fi precedat de o altă manifestare inspirată de autenticitatea românească, în cadrul căreia proiectul Domino va transforma țambalul tradițional printr-o abordare inovatoare, combinându-l ingenios cu elemente de rock și teme muzicale moderne.

Folclorul românesc va fi pus în valoare în Cetate timp de două zile. Nume sonore precum Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Ionuț Fulea, Mariana Anghel, Traian Jurchela, Cornel Borza sau Mariana Deac vor fi prezente pe scena mare din Piața Cetății, oferind publicului prezent la Alba Iulia o incursiune în România Tradițională. Acest spectacol este creat și coordonat de maestrul Alexandru Pal, special pentru Ziua Națională a României.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *