logo
RNTV Live

Elevii din Prahova vor putea oferi feedback anonim profesorilor de la clasă!

elevi masti
rnews

Elevii din Prahova vor putea oferi feedback anonim profesorilor de la clasă!

În conformitate cu Statutul Elevului,, elevii au dreptul de a oferi feedback semestrial anonim cadrelor didactice de clasă, prin fișe anonime. Deși sunt considerați beneficiarii direcți ai actului educațional și au primit acest drept încă din anul 2016, rare au fost momentele în care elevii chiar au putut să își exprime opinia justificată cu privire la calitatea actului educațional.

Din aceste considerente, Consiliul Județean al Elevilor Prahova lansează un formular online, complet anonim. Elevii vor putea oferi feedback constructiv cadrelor didactice de la clasă.

Feedback anonim

Formularul este structurat pe 4 părți, și anume: calitatea actului educațional și a evaluării elevilor, relația profesor-elev/elev-profesor și atmosfera la oră, conduita profesorului, și mențiuni, unde elevii își vor putea justifica răspunsurile. Pe această cale, invităm elevii prahoveni să completeze formularul de feedback semestrial și să ofere o evaluare cât se poate de obiectivă profesorilor cu care interacționează zi de zi.

Răspunsurile la acest chestionar vor fi centralizate de către Consiliul Județean al Elevilor Prahova, și trimise mai apoi către unitățile de învățământ preuniversitar din județ, pentru a putea fi analizate de către directori. De altfel, reprezentanții elevilor prahoveni își exprimă deschiderea pentru a colabora atât cu reprezentanții instituțiilor de învățământ preuniversitar din județ, cât și cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, pentru a găsi, împreună, soluțiile pentru problemele cu care elevii se confruntă în timpul orelor de curs.

„Mai ales acum, între actorii implicați în sistemul de învățământ ar trebui să existe o strânsă relație de colaborare, astfel încât calitatea actului educațional să se ridice la cele mai înalte standarde. Prin feedback-ul oferit cadrelor didactice, nu numai că elevii își pot exprima opinia sinceră cu privire la modul de desfășurare al orelor de curs, dar pot propune și soluții care, din punctul lor de vedere, ar putea contribui la îmbunătățirea procesului de predare-învățare. Să nu uităm, de altfel, că feedback-ul semestrial adresat cadrelor didactice este un drept al elevilor, iar drepturile noastre nu se negociază.”, a declarat Robert Avram, președintele Consiliului Județean al Elevilor Prahova.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/nesimtirea-unor-turisti…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/incendiu-violent-la-un-solar/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor