logo
RNTV Live

Federer, regele tenisului mondial!

miami
Cristian Anghelescu

Roger Federer îşi continuă sezonul de excepție după ce a câștigat şi la Miami, obținând a treia victorie din 2017 în faţa marelui său rival, Rafael Nadal.

După aproape 100 de minute de joc, Federer s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-4, fiind victorios în Florida pentru a treia oară în carieră, la 11 ani distanţă de precedentul succes.

Este al 26-lea titlu într-un turneu din seria World Tour Masters 1000 câştigat de fostul lider mondial şi a treia oară în carieră când Federer reuşeşte “dubla” Indian Wells-Miami.

Setul I

Primul set al finalei a fost unul echilibrat, spre deosebire de Indian Wells atunci cand Federer a fost net superior. Au fost nenumărate șanse de break, “balul” deschizându-l Rafa cu două șanse ratate în chiar primul game al disputei.

Cu toate că ambii jucători au avut probleme în a-și câștiga serviciul, nu s-a reușit niciun break până la 4-3. Deși a salvat în două rânduri, Nadal nu a mai avut ce face la a treia oportunitate a elvețianului, break pentru “Fedex” și desprinderea mult dorită.

Cu echilibrul setului rupt, Roger a fost pe un val de încredere, iar setul i-a revenit cu 6-3, după 48 de minute.

Setul II

Setul doi a continuat linia primului: mult echilibru, șanse de break, dar până la urmă tot Roger a fost cel care a reușit să se impună contra serviciului. Momentul era “anunțat” de cele două șanse pe care Roger le-a irosit la 3-3. Nu a mai fost nimic de făcut pentru Rafa la 4-4, atunci când ibericul și-a cedat pentru a doua oară serviciul în această finală.

A fost de ajuns pentru elvețian: a servit bine, nu a lăsat lucrurile să-i scape de sub control, iar setul i-a revenit cu 6-4, fiind al treilea succes la Miami pentru “Mister Perfect”.

În urma acestei victorii, Federer a agonisit 1000 de puncte ATP și 1.17 milioane dolari.

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor