logo
RNTV Live

Federațiile susțin extinderea Cupei Mondiale, afirmă președintele FIFA

08d4ad1de8c20c772874c96a25dd9ff5
Cristian Anghelescu

Federațiile de fotbal susțin mărirea numărului de participante la Cupa Mondială la mai mult de 32 de echipe, a anunțat azi, la Dubai, președintele FIFA, elvețianul Gianni Infantino.

Infantino dorește creșterea numărului de selecționate care să joace turneul final al Cupei Mondiale până la 48, susținând că acest lucru nu ar necesita modificarea duratei de disputare a competiției.

Federațiile de fotbal la nivel mondial sunt “favorabile într-o majoritate covârșitoare” extinderii Cupei Mondiale, a precizat Infantino, care sugerase anterior și o posibilă desfășurare a turneului cu 40 de echipe.

Gianni Infantino a făcut aceste afirmații cu ocazia celei de-a XI-a Conferințe internaționale pe teme de sport de la Dubai, explicând că un turneu final cu 48 de echipe prezintă structura cea mai atrăgătoare din punct de vedere financiar.

Conducătorul FIFA sugerase anterior organizarea pe viitor a Cupei Mondiale cu participarea a 48 de selecționate, dar care să implice un tur preliminar în urma căruia să rămână 16 echipe, care să se alăture apoi celorlalte 16 formații calificate direct.

În momentul alegerii sale la conducerea forului fotbalistic mondial, în luna februarie, Infantino a promis că va extinde Cupa Mondială de la 32 de echipe, așa cum se derulează în prezent, la 40. Ulterior, el a declarat că membrii consiliului FIFA sunt cei care vor decide, în cadrul unui “proces democratic”, mărirea numărului de participante la Cupa Mondială.

sursa: agerpres

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor