Sursă foto: Orange Sport

Petrolul Ploiești a remizat în ultimul meci al celei de-a 5-a runde a play-out-ului Superligii, în deplasare contra celor de la FC Voluntari (scor 2-2).

Venită după 8 meciuri la rând fără înfrângere, echipa ilfoveană a început bine meciul cu Petrolul. Ca urmare a unui joc bun, gruparea din Voluntari a „dezghețat” tabela în minutul 35, când Marcelo Lopes a marcat din recentrarea lui Matricardi, venită după o minge aruncată în careu de Rață.

Replica „lupilor galbeni” a venit la 7 minute distanță, dar nu printr-o fază spectaculoasă, ci printr-o simulare grosolană a lui Irobiso la care arbitrul Sorin Costreie a dictat penalty! Nigerianul din atacul Petrolului a intrat cu șoldul în Matricardi, și s-a aruncat pe gazon, rostogolindu-se de câteva ori și păcălindu-l pe arbitru, spre stupefacția publicului.

Nici măcar perechea Horia Mladinovici – Marius Badea, din camera VAR, nu a intervenit să schimbe o decizie șocantă. Ilfovenii au protestat mult timp, pe bună dreptate, mai ales că Irobiso mai avea un „galben” primit în minutul 14 și ar fi trebuit eliminat. Până la urmă, cu toată aversiunea venită din tabăra FC Voluntari, circul de pe arena „Anghel Iordănescu” s-a încheiat cu Gicu Grozav egalând dintr-un penalty văzut doar de arbitrii partidei.

Nemec, eliminat: două avertismente în două minute

Jucătorii lui Ciobotariu au continuat să fie frustrați pe toată durata meciului, iar totul a culminat în repriza a doua cu eliminarea lui Adam Nemec, atacantul văzând două cartonașe galbene în numai 2 minute. Protestând la adresa arbitrului Costreie în minutul 73, slovacul a fost avertizat, undeva la mijlocul terenului. Antrenorul său i-a simțit momentul de slăbiciune și a decis să-l schimbe, dar Nemec nu s-a potolit.

L-a îmbrâncit, de nervi, pe arbitrul de rezervă Iulian Călin, în momentul înlocuirii, iar „centralul” partidei i-a acordat, pe drept, al doilea „galben” și eliminare.

Culmea, tot FC Voluntari părea că a dat lovitura în minutul 82, atunci când Sigurjonsson a înscris un gol superb de la distanță.

Gol decisiv după analiza VAR

Ploieștenii au egalat însă în minutul 88, după o nouă fază controversată. Seniko Doua a marcat cu un șut puternic, lângă bară, după o recuperare la 30 de metri de poartă. Golul a fost însă anulat inițial pentru ofsaid – mai mulți petroliști se aflau în poziție afară din joc pe direcția șutului fotbalistului ivorian.

După patru minute de analiză a imaginilor oferite de arbitrajul video și de sfătuire între arbitri, „centralul” Sorin Costreie a decis în final să valideze golul și astfel să contribuie la un egal nemeritat obținut de Petrolul, în secvențele finale ale meciului de la Voluntari.

În urma acestui rezultat, „lupii galbeni” se află pe a doua poziție în play-out, la egalitate de puncte cu liderul FC U Craiova, iar FC Voluntari cade pe locul al șaselea în acest eșalon valoric. Distanțele în clasament sunt, în continuare, foarte mici: doar 4 puncte despart cele două combatante de luni seară, între care mai sunt 3 echipe clasate, iar doar două puncte despart trupa lui Ciobotariu de un loc de baraj, ocupat momentan de Chindia Târgoviște.

Sursă: GSP

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *