Manualele de stat în curs de elaborare în Rusia la cererea lui Putin prezintă revoluționarii maghiari din 1956, care s-au opus comunismului, drept fasciști, conform informațiilor furnizate de publicația maghiară Telex. Guvernul Ungariei nu a exprimat încă o reacție oficială cu privire la această chestiune extrem de sensibilă în opinia publică.

Revoluția din 1956 din Ungaria a fost o acțiune de rezistență împotriva regimului comunist și a ocupației sovietice, care a fost înăbușită prin intervenția sângeroasă a armatei sovietice. În timpul masacrului desfășurat de trupele sovietice în perioada 10-11 noiembrie 1956, au pierit peste 2.500 de cetățeni ungari.

Cu toate că Federația Rusă a prezentat scuze Ungariei în 1992, sub conducerea fostului președinte Boris Elțîn, actuala politică de revizuire a istoriei promovată de Vladimir Putin propune o nouă interpretare a evenimentelor legate de revoluția din Ungaria.

În anul 2016, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la revoluția din 1956, televiziunea de stat rusă a difuzat un program de zece minute despre acele evenimente. În cadrul acestui program, s-a afirmat că revolta din 1956 ar fi fost orchestrată din țările occidentale, iar cei care au luat parte la revolta au eliberat mii de naziști din închisori, aceștia ulterior angajându-se într-o vânătoare de comuniști și evrei de la ușă la ușă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *