Programul Rabla Local se desfasoara doar in 25 de localitati din judetul Prahova. Printre autoritatile locale care NU s-au inscris in acest program se numara si Primaria Ploiesti. Asta spre nemultumirea cetatenilor care se considera nedreptatiti.

Persoanele fizice se pot înscrie în Programul privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local până pe 31 august. Asta numai dacă și primăriile localităților în care își au domiciliul  au accesat programul respectiv.

Beneficiarii programului  vor primi 3.000 lei în schimbul casării unui autovehicul vechi și poluant fără a avea obligația de a achiziționa unul nou în schimb. 600 de lei din suma respectivă trebuie suportați din bugetele locale ale primăriilor. În urmă cu aproape un an, reprezentanții Primăriei Ploiești au transmis, printr-un comunicat de presă, că municipiul s-ar fi încadrat în program cu un număr minim de 50.000 de autovehicule uzate, însă că municipalitatea nu poate susține acest lucru financiar.

Lista primăriilor care participă în cadrul programului Rabla Local poate fi consultată pe pagina web a Administrației Fondului de Mediu.

La nivel național, 500 de primării sunt înscrise în  programul Rabla Local.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *