logo
RNTV Live

ADĂPOSTUL DE NOAPTE, CASĂ PENTRU MULȚI

Barbuceanu Nicoleta

Adăpostul de noapte din Ploiești a devenit casă pentru mulți oameni ai străzii. Unii stau aici și de câțiva ani și nu găsesc nicio altă soluție pentru a se muta. Cu toate acestea numărul celor care cer un pat în centrul respectiv este mai mic față de iernile trecute.

La Centrul Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost din Ploiești dorm aproximativ 25 de persoane în această perioadă. În ciuda temperaturilor scăzute, numărul celor care vin la adăpost este în scădere.

Chiar dacă a fost conceput ca un centru de urgență pentru cei care nu au unde înnopta, adăpostul a devenit casă pentru multe persoane fără un acoperiș deasupra capului.  Georgeta, spre exemplu, stă aici de câțiva ani, de când i-a murit soțul și a rămas singură pe lume.  Femeia nu este singura care practic locuiește la adăpostul de noapte.

Adăpostul de noapte a fost deschis în anul 2009. Cei care ajung aici primesc un pat, materiale igenico-sanitare și au posibilitatea să își spele hainele. Totodată, au acces și la un televizor.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor