logo
RNTV Live

Fără precedent! Ploieştiul ar putea fi înghiţit de gunoaie în plin sezon de vară

pubelelor
Mihai Constantinescu

Situaţie fără precedent în Ploieşti. În plin sezon cald, gunoiul nu se mai colectează, asta după ce deținătorul rampei de gunoi de la Boldești, societatea Vitalia Servicii pentru Mediu – Tratarea Deșeurilor, a decis să nu mai primească mașinile Rosal în rampă. Motivul discordiei îl constituie celebra taxă de mediu, de 80 de lei pe tona de gunoi depozitat în rampă.

Până acum, pentru a nu lăsa ploieștenii îngropați în gunoi, Rosal a făcut un efort financiar care se situează, susțin surse din primărie, la aproximativ un milion de euro de la începutul acestul an. Bani pierduți de Rosal pentru a nu bloca activitatea de colectare a gunoiului menajer.

Deşi de la începutul anului primăria Ploiești nu mai are nicio atribuțiune în ceea ce privește gestionarea contractului de salubritate, totuşi edilul municipiului, Adrian Dobre încearcă să găsească soluţii pentru depăşirea crizei deseurilor şi a cerut, în acest sens,  tuturor parlamentarilor de Prahova, indiferent de culoarea politică, să înceapă de urgență demersuri pe lângă guvernul Grindeanu ca acesta să treacă la acțiune și să rezolve problema  responsabilității colectării taxei.

 

Într-un comunicat de presă, Adrian Dobre, transmite un mesaj ministrului Mediului, Grațiela Leocadia Gavrilescu” Distinsă doamnă ministru, orașul în care trăiți este realmente îngropat sub gunoaie de către guvernul din care faceți parte. Primăria orașului nu poate face nimic pentru că, alături de colegii de coaliție, ați avut ca prioritate mutarea responsabilității gestionării contractului într-o zonă pe care o controlați politic. Dacă pentru combaterea poluării a fost greu să faceți măcar un singur demers concret,deși aveați la îndemână toate pârghiile să ne sprijiniți, sper că nu veți ignora apelul meu de a vă implica urgent în rezolvarea problemei colectării deșeurilor. Nu știu cu ce v-au supărat ploieștenii, dar sigur nu merită să fie ignorați de ministerul Mediului”.

sursă comunicat Primăria Ploieşti

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor