logo
RNTV Live

Fără bani pentru spitalele prahovene » Patru proiecte, doar pe lista de rezervă

-5785168133231852527_121
Ștefan Petre

Doar trei proiecte ale unor spitale din Prahova au fost aprobate pentru finanțare prin PNRR. Vorbim despre programe pentru reducerea infecțiilor nosocomiale care vor fi implementate la Spitalul Județean de Urgență Ploiesti, Spitalul Municipal Schuller și la Spitalul Orășenesc Sinaia.

Alte patru proiecte spre care ar fi trebuit să ajungă suma de aproximativ 46 de milioane de lei sunt pe lista de rezervă și sunt foarte mici șansele de a primi finanțare.

Pe lista de rezervă publicată de Ministerul Sănătății, pentru componenta dedicată achiziționării de echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale, există 146 de programe.

Printre acestea regăsim:

  • Reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul de Pediatrie Ploiești (în valoare de 15.003.705 de lei);
  • Dotare cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte (în valoare de 2.592.866 lei);
  • Dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Municipal Câmpina (în valoare de 17.128.213 lei);
  • Reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Orăşenesc „Sfânta Filofteia” Mizil (în valoare de 11.303.858 lei).

Din păcate însă, sunt slabe șansele ca aceste patru unități medicale chiar să primească finanțare pentru proiectele respective.

Articol preluat de la Cristina Iancu

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor