Șapte mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare și patru persoane au fost reținute într-un dosar penal instrumentat de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Târgoviște!
Marți, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște – Biroul Investigații Criminale, împreună cu efective de la Secția nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște, de la Poliția Municipiului Moreni, de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și de la Serviciul Criminalistic, au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară în municipiul Târgoviște și localitățile Dobra și Gura Ocniței. Persoanele percheziționate sunt bănuite că ar fi fost implicate în comiterea unor fapte de furt, în perioada martie-octombrie anul acesta.
În urma descinderilor, polițiștii au identificat și indisponibilizat mai multe bunuri susceptibile a proveni din comiterea furturilor: role de cabluri, bormașini, aparate de sudură, circulare, rotopercutoare, autofiletante, țevi, robinete, aparat de tăiere cu plasma și altele.
În urma probatoriului administrat de polițiști, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, a fost dispusă măsura reținerii față de trei bărbați de 34, 38 și 47 de ani, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. De asemenea, un alt bărbat de 47 de ani, este cercetat pentru comiterea infracțiunii de tăinuire.
IPJ DÂMBOVIȚA: „Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în perioada martie octombrie a.c., bănuiții ar fi pătruns prin efracție în sediul a două societăți comerciale din Dumbrava și Doicești, de unde ar fi sustras mai multe bunuri. Pe parcursul acestei zile, persoanele în cauză vor fi prezentate magistraților pentru dispunerea unor măsuri preventive. La activitățile desfășurate au fost angrenați și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz.
Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. ”
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNew