logo
RNTV Live

Familiile tinere din Ploiești pot primi 2000 de lei la nașterea unui copil!

lei
Ștefan Petre

Consiliul Local al municipiului Ploiești a votat astăzi un proiect destinat tinerelor familii. Concret, s-a alocat un buget de 4 milioane de lei în 2023, în acest scop, pentru 2000 de nou-născuți.

Potrivit hotârârii adoptate, banii vor fi acordați prin intermediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare (ASSC) Ploiești, doar la cererea părinților care trebuie să completeze un anume formular, scrie Prahova Business.

  • Solicitările se pot depune în termen de două luni de la nașterea copilului, alături de dovezile necesare: certificat de naștere, acte de identitate etc.
  • Suma de 2000 de lei va fi plătită o singură dată, doar dacă familia/părintele nou-născutului nu are datorii către fiscul ploieștean și dacă are domiciliul pe raza municipiului.
  • În cazul nașterilor de gemeni, de tripleți sau multipleți, banii se vor acorda pentru fiecare copil.

Pentru primirea stimulentului, vor fi necesare actele de identitate ale părinților (original + copie), certificatul de naștere/ actele doveditoare pentru adopția copilului, acordul de prelucrare a datelor personale, respectiv documente suplimentare pentru părinții divorțați și un extras de cont pentru viramentul bancar.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor