Primul trailer pentru Maestro, pe care Cooper îl regizează și în care joacă, a fost lansat la începutul acestei săptămâni însă acesta a atras unele critici cu privire la dimensiunea nasului lui Cooper, despre care se spune pe rețelele sociale că s-a jucat cu stereotipurile evreiești ofensatoare.

Au existat, de asemenea, critici că un actor evreu nu a fost ales pentru a juca rolul compozitorului West Side Story.

„Ne frânge inimile să vedem orice denaturare sau neînțelegere a eforturilor [Cooper]. Se întâmplă să fie adevărat că Leonard Bernstein avea un nas frumos și mare. Bradley a ales să se machieze pentru a-și amplifica asemănarea și ne descurcăm perfect cu asta. De asemenea, suntem siguri că tatălui nostru i-ar fi fost bine. la fel.”, au scris Jamie, Alexander și Nina Bernstein într-o declarație postată online.

„În orice moment, în timpul realizării acestui film, am putut simți respectul profund și da, dragostea pe care Bradley a adus-o portretului lui Leonard Bernstein și soției sale, mama noastră Felicia. Ne simțim atât de norocoși că am avut această experiență cu Bradley. și abia așteptăm ca lumea să-i vadă creația.”

„Am fost atinși până la miez să asistăm la profunzimea angajamentului său, la îmbrățișarea iubitoare a muzicii tatălui nostru și la bucuria cu inima deschisă pe care a adus-o explorării sale.” adauga familia lui Bernstein.

Scriind pe Instagram, actrița engleză Tracy-Ann Oberman, care este evreică, l-a comparat pe Cooper folosind aparent un nas protetic cu utilizarea machiajului pentru fața neagră.

„Dacă Bradley Cooper nu poate face acest lucru prin puterea [de a] a juca singur, atunci nu-l alege – luați un actor evreu”, a scris ea.

Binyomin Gilbert, purtător de cuvânt al Campaniei Împotriva Antisemitismului, a declarat că este „uimitor că nimeni nu s-a gândit de două ori să bage un nas mare unui actor neevreu care interpretează un evreu”.

„Realizatorii de aici trebuie să demonstreze că înțeleg de ce aceasta este o problemă. Eșecul de a face acest lucru ar indica faptul că există un standard dublu atunci când vine vorba de portretizarea evreilor pe ecran”, a spus el.

Maestro va avea premiera la Festivalul de Film de la Veneția luna viitoare, înainte de a fi lansat pe Netflix în decembrie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *