logo
RNTV Live

Familia „Celesta” se extinde – renumitul cor al CNNG Câmpina, în căutare de noi membri

217F2058-1AFE-4347-8032-297F1960DDFD_1_105_c
Ștefan Petre

Corul Colegiului Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, intitulat „Celesta” și coordonat de prof. Elisabeta Milea, caută în aceste zile noi membri care să îl sprijine în nobila sa misiune de voluntariat artistic.

Întemeiat pe note muzicale și armonii de suflete, voluntariatul din cadrul Celesta nu reprezintă doar participarea efectivă în ansamblul vocal-instrumental ce s-a născut voluntar în cadrul orei de religie.

Totul a pornit de la îndemnul de a-i colinda pe copiii Școlii Sanatoriale Voila, dar și pe bolnavii Spitalului de Psihiatrie Voila. La început s-au însuflețit zece tineri curajoși și frumos cântători, care au reprezentat punctul de plecare, iar apoi au urmat ani și generații.

În prezent există deja celești-boboci și celești-absolvenți, peste 30 de elevi susținuți puternic de profesorii și de colegii lor și iubiți de coordonatoarea lor, prof. Elisabeta Milea, un spirit veșnic tânăr și liber, apropiat artei.

Potrivit doamnei profesor Milea, „celeștii”, așa cum cu drag îi numește, acceptă orice cauză nobilă, nu au prejudecăți, sunt plini de empatie, de avânt, de dragoste, de frumos, sunt manageri ai harului, pe care îl dăruiesc din preaplinul inimii lor: serbări școlare, Ziua Armatei, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, Ziua Internațională a Copilului, Ziua Drapelului, Ziua Națională a Greciei, Basarabie – pământ românesc, Punte peste Prut, Centenarul Marii Uniri, Centenarul școlii, gale, festivaluri și concursuri artistice, apariții în presa locală și în emisiuni TV.

Elevii Colegiului Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina care doresc să se alăture familiei Corului „Celesta” sunt îndemnați să se prezinte la sala de sport (cunoscută drept „sala cu oglinzi”) a unității de învățământ, până pe 15 septembrie, între orele 13:20 și 15:00.

Reprezentanții corului le promit „bobocilor” dornici să încerce participarea la activitățile muzicale o experiență de neuitat, care le va însufleți întreaga perioadă a liceului, le va da un sens și îi va ajuta enorm în traseul existențial ulterior.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor