logo
RNTV Live

FACTURI LA ENERGIE ELECTRICĂ PLĂTITE ÎN RATE. CE CONDIȚII TREBUIE ÎNDEPLINITE

energie.v1-1
Oana Stoica

Este săptămâna decisivă pentru facturile românilor. Modificările aduse ordonanței pe energie vor fi dezbătute și supuse la vot în Parlament. 

Dacă vor primi undă verde, vom putea plăti în rate facturile la energie electrică a căror emitere a întârziat minimum trei luni. 

În ordonanța de urgență se prevede că spitalele, instituțiile publice, transportul public toate vor avea un preț la energie electrică de un leu, iar ele nu erau trecute în vechea ordonanță de urgență. 

Cea mai importantă modificare pe care vor să o treacă prin Camera Deputaților este aceea că românii vor putea să își plătească facturile în rate, în cazul în care compania de electricitate nu a trimis timp de trei luni acele facturi. 

Pentru calculul facturilor la energie electrică de la 1 ianuarie 2023, dispare raportarea la consumul de anul trecut în funcţie de care se face şi plafonarea.

În plus, românii vor citi indexul şi vor transmite acel cod în fiecare lună şi se va calcula factura.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor