Sursă foto: Stirile ProTV

Joi, o tornadă a avariat grav fabrica companiei Pfizer din SUA. Fabrica Pfizer, împreună cu celelalte structuri afectate, vor avea nevoie de eforturi de reconstrucție și sprijin pentru a-și reveni după daunele suferite. Au fost 16 persoane rănite și afectate de incident.

Amploarea distrugerii provocate de tornada EF-3 în Carolina de Nord și impactul devastator asupra fabricii Pfizer și a comunităților afectate este o tragedie imensă.

Faptul că tornada a avut o lățime maximă de aproximativ 600 de metri și a parcurs o distanță semnificativă într-un timp relativ scurt, cu vânturi de până la 150 de mile pe oră, arată amploarea puterii distructive a acestui fenomen natural.

Sunt îngrijorătoare și consecințele pentru fabrica Pfizer, care este o unitate importantă în producția de medicamente injectabile sterile. Având în vedere că această fabrică contribuie semnificativ la aprovizionarea cu medicamente din SUA, distrugerile sale ar putea avea un impact major asupra lanțului de aprovizionare și ar putea exacerba situația deja dificilă a penuriei de medicamente cu care se confruntă țara.

Sperăm că autoritățile și organizațiile implicate vor acționa prompt pentru a evalua pagubele și a lua măsurile necesare pentru a sprijini comunitățile afectate și a reduce pe cât posibil impactul asupra aprovizionării cu medicamente.

Erin Fox, expert în penurii de medicamente la University of Utah Health: „Nu știm încă dacă Pfizer va putea transfera o parte din producție către unele dintre fabricile lor mai noi pe care le-au construit sau dacă lucrurile se vor opri și vom avea penurii severe și vom aștepta ca fabrica să fie reconstruită.”

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *