logo
RNTV Live

“Fabrica de infractori” de la Galaţi, desfiinţată de procurorii ploieşteni. 15 prahoveni înselaţi

“Fabrica de infractori” de la Galaţi, desfiinţată de procurorii ploieşteni. 15 prahoveni înselaţi
Mihai Constantinescu

În penitenciarul Galaţi funcţiona o adevărată “fabrică de infractori” cu producţie garantată de victime. Zece deţinuţi au fost trimişi în judecată după ce au păcălit prin “metoda accidentul” 15 persoane din Ploieşti şi Câmpina,  provocând un prejudiciu de aproximativ 71.600 de lei.

Planul deţinuţilor era unul destul de simplu. Se foloseau de persoane din propriile familii care le procurau şi le introduceau în penitenciar telefoane şi cartele preplătite. În momentul când ajungeau în celulă începeau să-şi caute victimele care să intre în jocul accidentului.
Fără scupule, se prezentau drept rude ale acestora, şi le spuneau că au provocat accidente rutiere soldate cu rănirea grava a unor oameni, în special copii, pe treceri de pietoni, momentul când persoanele de la celălalt capăt al firului picau în capcană. Deţinuţii cereau sume de bani necesare pentru achitarea contravalorii intervenţiilor chirurgicale şi/sau înlăturarea răspunderii penale. Victimele erau de acord să plătească aşa că rudele deţinuţilor erau anunţate unde să se ducă şi când să ridice banii.

Procurori de la Parchetul Judecatoriei Ploiesti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a zece persoane – două în arest preventiv şi opt sub control judiciar -, pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

sursa hotnews.ro

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor