logo
RNTV Live

„Fă o schimbare, alege să fii verde!” – tineri din 5 țări, uniți de ecologie la Valea Doftanei

843652-environment3
Ștefan Petre

Asociația de tineret Together România, cu sediul în Câmpina, organizează în satul Trăisteni (comuna Valea Doftanei), în perioada 17 – 24 iunie 2023, proiectul european multilateral „Make a change and go green”, finanțat prin programul Erasmus+.

În proiect sunt implicați 30 de tineri (17 – 25 ani) din 5 țări: Italia, Polonia, Slovacia, Spania și România ca țară gazdă.

Asociația câmpineană s-a implicat permanent în creșterea conștientizării rolului major în protecția mediului, dar și în educarea tinerei generații în acest spirit, prin implicarea ei activă în proiecte tematice. Proiectul oferă posibilitatea de a desfășura activități de educație ecologică prin care sa cultivăm interesul și dragostea tinerilor pentru lumea înconjurătoare, pentru protejarea mediului. Totodată, se urmăresc responsabilizarea tinerilor fata de importanța protejării mediului înconjurător, conturarea deprinderilor și a atitudinilor de a prețui și respecta mediul prin comportamente civilizate, dar și sensibilizarea cetățenilor privind importanța utilizării resurselor în mod responsabil.

Proiectul propus este unul educațional, adresat tinerilor care vor să-și îmbunătățească cunoștințele și abilitățile de comunicare în vederea dezvoltării personale și a pregătirii pentru viața independentă. Programul cuprinde activități de dezvoltare personală și de team building, prezentări pe tema problematicii legate de protecția mediului, energie verde, utilizarea responsabilă a resurselor, seri interculturale, ateliere de lucru, activități comune cu tinerii din liceul local și întâlniri cu autoritățile locale.

Pentru stimularea creativității, a participării active și a inițiativei, cei 30 de participanți la proiect vor desfășura activități specifice de educație non‐formala: ateliere de creație și de lucru, activități out‐door și de voluntariat alături de tinerii din comunitatea locală, jocuri de grup, întâlniri cu autoritățile locale și membrii unor ONG-uri, seri culturale cu specific național pentru fiecare țară participantă, activități comune cu elevii liceului local, descoperirea patrimoniului local și regional prin activități specifice, activități de follow‐up, etc.

Asociația Together România își are sediul în Câmpina, este o organizație non‐guvernamentală, non‐profit și are statutul legal al unei asociații cu activități în domeniul artei, educației, culturii, protecției mediului, sportului și social pentru tineret. Pentru mai multe informații cu privire la proiect sau despre activitatea asociației, reprezentanții acesteia vă invită să îi contactați sau să accesați pagina web a Together România:

TOGETHER ROMANIA ASSOCIATION
1st Calea Doftanei, 105600 /Campina, RomaniaMobil: +40722809458
www.asociatiatogether.wordpress.com

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor