logo
RNTV Live

Expertiză de specialitate: legume la care s-au folosit substanţe neautorizate pentru forţarea coacerii

castraveti_eco
Andrei-Vlăduț Gușter

În cazul unei anchete privind folosirea de substanţe chimice neautorizate pentru coacerea prematură a unor legume, s-a depistat că probele prelevate de la castraveţi au evidenţiat faptul că legumele sunt neconforme consumului populaţiei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele spune că, atunci când Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău a organizat mai multe percheziţii pe raza judeţelor Buzău şi Ilfov, au fost găsite în neregulă numeroase substanţe toxice pentru forţarea coacerii legumelor din sere şi solarii.

IPJ Buzău: „La data de 2 mai a.c., poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (AESP) din Buzău şi Ilfov au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, în Buzău şi Ilfov, la persoane bănuite că utilizează sau revând substanţe toxice, în special în scopul coacerii premature a legumelor cultivate în spaţii protejate, de tip solar.

În aceeaşi zi, poliţiştii Biroului AESP din Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din Giurgiu, au depistat în flagrant delict un bărbat, din Ilfov, în timp ce transporta 200 de sticle şi 210 pungi ce conţineau substanţe toxice şi produse de protecţia plantelor neomologate în România.

Din investigaţii, a reieşit că acestea ar fi fost introduse în ţară, ilegal, în urmă cu puţin timp. În urma activităţilor, au fost descoperite şi ridicate 204 kilograme şi 356 de litri de substanţe toxice şi de protecţia plantelor neomologate, din care 16 kilograme şi 58 de litri de produse, cu termenul de valabilitate expirat.

În cauză, se continuă cercetările pentru comiterea infracţiunilor de producerea, livrarea sau utilizarea îngrăşămintelor chimice, precum şi a oricăror produse de protecţie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării, trafic de produse sau substanţe toxice, contrabandă calificată şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.”

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor