logo
RNTV Live

Experimentul inedit al poliţiştilor prahoveni pentru a-i convinge pe şoferi să poarte centura de siguranţă/ VIDEO

Experimentul inedit al poliţiştilor prahoveni pentru a-i convinge pe şoferi să poarte centura de siguranţă/ VIDEO
Mihai Constantinescu

Aproape zilnic pe şoselele din România au loc accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi sau cu răniţi foarte grav, care rămân infirmi pe viaţă. Statisticile demonstrează că mulţi dintre cei implicaţi în accidentele grave ar fi putut scăpa cu viaţă dacă purtau centura de siguranţă.

Şi pentru că omul reacţionează mult mai bine dacă i se întâmplă pe pielea lui şi mai puţin la sfaturi, atunci reprezentanţii Şcolii de Poliţie “Vasile Lacăr” din Câmpina s-au gândit să le arate concret şoferilor cât este de importantă este folosirea centurii de siguranţă.

Au scos la bătaie simulatorul şi au invitat şoferii să simtă pe pielea lor importanţa centurii de siguranţă în cazul unui accident rutier.

În simulator au fost asistaţi de către  cms. șef de Poliție Cristinel Bădiceanu, profesor în cadrul catedrei de Legislație Rutieră de la Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina, primid totodată toate indicaţiile necesare.

sursa video Politia Romana – www.politiaromana.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor