Aurora boreală a fost vizibilă din România în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o intensitate neîntâlnită de sute de ani, iar acest spectacol cosmic ar putea să se repete și în această noapte

Aurora boreală a fost vizibilă din România în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o intensitate fără precedent în ultimele sute de ani. Dr. Adrian Șonka, astronom la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, susține că acest fenomen fascinant ar putea să se repete și în noaptea următoare. Observarea aurorei boreale a fost posibilă cu ochiul liber, mai ales în afara zonelor urbane, în locuri neafectate de poluarea luminoasă.

Cu toate acestea, Adrian Șonka a subliniat că, deși fotografii surprind culori intense, în realitate, culorile nu erau la fel de vibrante cu ochiul liber.

Fenomenul a fost observat în reprize, începând în prima parte a nopții și reluându-se sâmbătă dimineața. Adrian Șonka a explicat că aurora boreală se formează în jurul polilor magnetici, dar poate fi vizibilă și la latitudini mai joase, în anumite condiții. Fenomenul a fost amplificat de trei erupții solare recente, care au perturbat câmpul magnetic al Pământului.

Există posibilitatea ca aurora boreală să fie vizibilă și în noaptea următoare, însă nu există garanții în acest sens. Pentru a observa fenomenul, este recomandat să te afli în afara orașelor și să privești către nord.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *