Cum pozitivitatea nu este atat de usor de dobandit putem învăta totusi cum să ne crestem această trăsătura prin anumite excerciții mentale.
1. Faceți din recunoștință o practică zilnică
Recunoștința este o modalitate simplă de a intra într-o mentalitate pozitivă. Chiar și acțiunea de a încerca să te gândești la ceva pentru care să fii recunoscător stimulează serotonina și dopamina – substanțele chimice fericite ale creierului tău.
Cercetările arată că exersarea recunoștinței poate reduce insomnia, crește empatia, reduce durerile și durerile, crește stima de sine și întărește forța mentală.
Deci, cum începi să exersezi recunoștința? Începe cu putin .Recunoștința nu trebuie să fie pentru ceva extraordinar pentru a fi mai pozitiv.
De exemplu: Sunt recunoscător pentru laptopul pe care scriu asta – că îmi permite să comunic cu întreaga lume. Sau: Sunt recunoscător pentru prietenii pe care îi am.
Multe studii care arată efectele pozitive ale recunoștinței doar prin petrecerea a câteva minute pe zi notând lucruri pentru care erau recunoscători.
2. Meditează pentru a fi mai pozitiv
Meditația crește pozitivitatea, combate anxietatea și depresia, scade durerea și inflamația și crește capacitatea de a-ți regla emoțiile.
Pentru a invata, există o mare varietate de aplicații mobile care sunt grozave pentru începători sau chiar pentru studenți avansați. Poti accesa de asemenea, si videoclipuri de pe YouTube.
3. Practică martorul conștiinței
Conștiința martor poate fi o parte a meditației, dar este o practică de mindfulness care poate fi folosită pe tot parcursul zilei.
Practic, te identifici cu gândurile, sentimentele și senzațiile care apar în conștiința ta. Tu doar le observi și le lași să treacă fara a fi concentrat in special pe ceva anume.
Iată câțiva pași simpli care vă vor ajuta să experimentați conștiința martorului.
Întrebați-vă „unde sunt?” Aceasta vă invită conștientizarea să se întoarcă în momentul prezent și să se centreze în spatele ochilor tăi.
Repetă pentru tine: „Am senzații, dar nu sunt aceste senzații”.
Repetă-ți: „Am gânduri, dar nu sunt aceste gânduri”.
Repetă-ți: „Am emoții, dar nu sunt aceste emoții”.
Stai doar o vreme în această stare detașată.
4. Provocați interpretările negative să fie mai pozitive
Mecanismele de supraviețuire ale creierului sunt conectate pentru a pune mai multă greutate pe evenimentele negative.
Negativitatea poate fi un obicei înrădăcinat – este foarte important să te surprinzi în flagrant. Felul în care te simți în legătură cu un eveniment este un bun indicator al gândurilor tale.
Marile sentimente negative urmează marile gânduri negative. Luați un moment și recunoașteți ceea ce simți. Onorează-l și întreabă-te care sunt gândurile tale încât să gestionezi situatia mai bine.
5. Strânge-ți dovezi pentru a construi convingeri pozitive
Acordați o atenție deosebită pe ce tip de dovadă este cel mai convingător pentru dvs.
Începeți cu o credință care dă putere. Dacă vom crea și consolida o credință, ar trebui să o alegem cu grijă. Alege ceva care te împuternicește și să te simți bine. Creați o singură declarație.
Afirmația trebuie creata în sens pozitiv.
„Sunt un tată bun”, este mai bine decât „Nu sunt un tată prost”.
Cu cât această afirmație este mai simplă, cu atât va fi mai ușor să fi mai pozitiv în subconștientul tău și să o adopti în mod natural.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.