Executivul adoptă Ordonanța de Urgență pentru înființarea Hub-ului Financiar la Ministerul Finanțelor

hub
Dumitrache Catalina

Miercuri, Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență privind înființarea, dezvoltarea și administrarea unui Hub Financiar la nivelul Ministerului Finanțelor. Actul normativ stabilește înființarea unui centru de servicii și date financiare, fiscale și vamale al administrației publice, denumit Hub Financiar, cu scopul de a furniza un sistem modern, sustenabil și eficient din punct de vedere tehnico-financiar.

Hub-ul Financiar va funcționa ca un sistem de comunicare pe termen lung între Guvern, cetățeni, mediul de afaceri și furnizorii de servicii. Principalele obiective ale acestei inițiative sunt extinderea accesului la informații, centralizarea și integrarea datelor și aplicațiilor, eficientizarea procesului de decizie în activitatea publică, creșterea veniturilor și reducerea costurilor.

Sistemele și aplicațiile informatice utilizate în cadrul Hub-ului Financiar vor fi conectate la nivel de servicii cu Platforma de Cloud Guvernamental. Ordonanța de Urgență reglementează, de asemenea, aspecte legate de securitatea cibernetică, atribuțiile și responsabilitățile pentru realizarea și implementarea elementelor cu componentă de securitate națională ale Hub-ului Financiar, precum și prelucrarea datelor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor