Interact Ploiești a creat campania ,,PINK OUT SUNDAY” pentru a le onora pe cele ce au pierdut lupta împotriva cancerului de sân și de a crește conștientizarea asupra acestei boli în rândul publicului
Această mișcare a voluntarilor promovează importanță detectării timpurii a cancerului de sân, încurajând femeile să își efectueze regulat autoexaminarea sânilor și să facă mamografii regulate pentru depistarea precoce a bolii. Modul de a dărui acesti trandafiri nu a fost unul simplu, ci voluntarii s-au îmbrăcat special în alb si roz, fiind culorile ce reprezintă cel mai bine această problema.
Republika News a luat legătura cu echipa Interact Ploiești si astfel aceștia au dezvăluit câteva dintre detaliile din spatele evenimentului.
- Ce v-a motivat sa alegeți aceasta tema pe care sa o susțineți? V-ati gandit ca poate publicul nu va stii cum sa reacționeze pentru ca nu e atât de extinsa/bine promovata problema cancerului de sân?
Tema proiectului a fost una foarte sensibilă, ce nu este abordată destul în școli, la
televizor sau pe social media. Astfel, am susținut lupta așa cum o poate face un simplu tânăr ploieștean, și anume implicandu-ne realizând pliante despre simptome și informații despre cancerul la sân, dăruind flori roz, simbolul acestei lupte, și mai ales adresandu-ne grupului cel mai afectat de această boală, și anume fetele și femeile.
Este foarte important să conștientizăm comunitatea asupra unei probleme atât de mari în societatea noastră, care însă nu este destul de discutată.
Persoanele pe care le-am întâlnit au fost plăcut surprinse de această inițiativă, iar când au auzit că acele flori dăruite au o semnificație atât de mare, ne-au mulțumit pentru gestul făcut și implicarea de care am dat dovadă.
- Cum ati reușit sa va organizați și sa strângeți fonduri pentru trandafiri? Cum au reacționat voluntarii la aceasta idee?
Interact Zona 5 a Districtului 2241 a ales să susțină campania Pink Out Sunday, pentru a sensibiliza comunitatea și opinia publică asupra acestei teme atât de delicată pe cât importantă.
În cadrul clubului local, Interact Ploiești, ideea a fost foarte bine primită, atât de board, cât și de membri, atât cei noi, cât și cei vechi. Astfel, ne-am mobilizat cu toții, ne-am împărțit în trei echipe, de logistică, de PR și de sponsorizări, și am căutat să facem ca acest proiect să funcționeze cât mai bine.
Cel mai mult ne-au ajutat sponsorii noștri, florăriile Boutique cu Flori, Floria și Fab Flowers Studio care ne-au oferit trandafirii și florile roz, și Print à Porter pentru flyere, dar și toți voluntarii noștri, care au dat dovadă de o adevărată implicare în problemele societății noastre, și prin ținuta pe care au avut-o, în culorile specifice luptei împotriva cancerului mamar, roz și alb.
- Aveți alte idei pentru a susține aceasta problema sau de a o promova? Cum a reacționat publicul și ce ati învățat din aceasta experienta?
Desigur, deși luna împotriva cancerului la sân este luna octombrie, lupta noastră, și lupta tuturor, nu se oprește aici. În cadrul clubului nostru planificăm să organizăm mai multe activități pe aceasta tema și în general legate de sănătate; în acest sens, un workshop cu un medic specializat ar fi potrivit pentru a aduce toate informațiile pe care încă nu le avem. A fost o experiență foarte emoționantă atât pentru noi, cât și pentru persoanele care au primit florile. Acest proiect a fost într-adevăr dovada că și niște tineri pot aduce o schimbare la nivel local, dacă se implica și le place ceea ce fac.
VOLUNTARII INTERACT PLOIEȘTI
Inspirația acestora l-au făcut si pe Caragiale un suștinător al campaniei ,,PINK OUT SUNDAY”!
Cancerul de sân
Cancerul de san este o afectiune care se dezvolta la nivelul sanilor. Poate afecta atat femeile cat si barbatii (cancer de san la barbati). Cu toate acestea, este mai frecventa la femei, mai ales la cele cu varsta de peste 50 de ani.
Începând cu 1985, la inițiativa Societății Americane a Cancerului, prin convenție internațională, a fost stabilit ca luna octombrie sa reprezinte luna de conștientizare privind Cancerul mamar – acțiuni susținute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS)-.
Cancerul de sân provoacă aproximativ 77000 de decese anual, dintre care 40 la sută de femei decedează până la vârsta de 65 de ani.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews