logo
RNTV Live

EXCLUSIV! Rosal nu mai colectează de azi gunoiul din Ploiești și din alte 33 de localități. Vezi cine este de vină

pubelelor
Oana Stoica

Incredibil! Vom rămâne cu gunoiul pe străzi și în tomberoane. Situația a fost determinată de faptul că deținătorul rampei de gunoi de la Boldești, societatea Vitalia Servicii pentru Mediu – Tratarea Deșeurilor, nu mai vrea să primească mașinile Rosal în rampă. Motivul discordiei îl constituie celebra taxă de mediu, de 80 de lei pe tona de gunoi depozitat în rampă.

Până acum, pentru a nu lăsa ploieștenii îngropați în gunoi, Rosal a făcut un efort financiar care se situează, susțin surse din primărie, la aproximativ un milion de euro de la începutul acestul an. Bani pierduți de Rosal pentru a nu bloca activitatea de colectare a gunoiului menajer.

Cum operatorul de salubritate nu are de unde recupera acești bani, deși conform legii taxa de mediu trebuie achitată de proprietarii depozitelor de gunoi și nu de operatorii de salubritate, reprezentanții Rosal au notificat toate instituțiile abilitate și au anunțat că de astăzi sunt nevoiți să sisteze ridicarea gunoiului menajer din 34 de localități ale județului, respectiv patru orașe și 30 de comune. Printre cei afectați sunt și ploieștenii. Iată comunicatul remis de SC Rosal Grup SA, în urmă cu puțin timp :

”Începând de astăzi, 05.06.2017, SC Rosal Grup SA se află în imposibilitatea de a colecta deseurile menajere din localitatile ce fac parte din zonele 2 si 6, pe care le deservește, inclusiv municipiul Ploiești, conform contractului 1792/ 13.09.2016 incheiat cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara   ’’Parteneriatul pentru Managementul Deseurilor Prahova’’.

Măsura ne este impusă ca urmare a faptului că SC Vitalia Servicii pentru Mediu – Tratarea Deseurilor SRL , proprietarul singurei rampe ecologice la care suntem obligați prin contract să transportam spre depozitare deșeurile menajere, nu mai permite accesul mașinilor Rosal fără asumarea prin contract a platii contravalorii  ”taxei de mediu”, care  potrivit OUG nr. 196/2005 revine proprietarilor/administratorilor de depozite si nu operatorilor de salubritate. Subliniem faptul că începând cu luna ianuarie 2017 și până la finalul lunii mai 2017, SC Rosal Grup SA plateste  din resurse financiare proprii contravaloarea acestei taxe. Acest efort facut de subscrisa in scopul indeplinirii obligatiilor contractuale fata de cetateni nu mai poate fi sustinut din resurse proprii si in locul celui obligat prin lege.

Prin refuzul societatii Vitalia de a mai primi mașinile noastre in incinta rampei ecologice Boldesti Scaeni, fără asumarea platii contravalorii taxei de mediu, activitatea societatii noastre este pur și simplu blocată.

Compania noastră a notificat această stare de fapt tuturor institutiilor responsabile, așteptănd de la aceștia implicarea pentru identificarea soluției legale și corecte pentru rezolvarea situatiei create.

Ne cerem scuze utilizatorilor și partenerilor noștri și îi rugăm să înțeleagă faptul că până la reglementarea situației, Rosal se afla in incapacitatea de a-si onora  obligațiile contractuale.”

UPDATE 

Iată care sunt localitaţile:

UAT-URI ADI
Nr. Crt. Denumire Localitate
1 urban Primaria Ploiesti
2 urban Boldesti Scaieni
3 urban Slanic
4 urban Plopeni
Nr. Crt. Denumire Localitate
1 rural Alunis
2 rural Aricestii Rahtivani
3 rural Barcanesti
4 rural Berceni
5 rural Bertea
6 rural Blejoi
7 rural Bucov
8 rural Cocorastii Colt
9 rural Cocorastii Misli
10 rural Cosminele
11 rural Dumbravesti
12 rural Filipestii de Padure
13 rural Filipestii de Targ
14 rural Floresti
15 rural Gorgota
16 rural Lipanesti
17 rural Magureni
18 rural Manesti
19 rural Olari
20 rural Paulesti
21 rural Poienarii Burchii
22 rural Puchenii Mari
23 rural Scorteni
24 rural Sirna
25 rural Stefesti
26 rural Targsorul Vechi
27 rural Tinosu
28 rural Valcanesti
29 rural Valea Doftanei
30 rural Varbilau
 

 

 

 

UAT-URI NON-ADI
1 rural ALBESTI PALEOLOGU
2 rural RAFOV
3 rural BALTA DOAMNEI

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor