logo
RNTV Live

EXCLUSIV: Prahovenii se alătură protestelor din Capitală?!

5f34fa9e-3e24-4c39-9efa-9d6348470ee1
Dudau Andreea Valentina

Zeci de prahoveni se strâng si în această seara pentru a protesta. Organizatorii au preferat să nu spună momentan locul în care va avea loc manifestarea. Așa se face că și-au dat întâlnire la 16:00, la Parcul Municipal Vest. După ce vor purta discuții, o jumătate de oră mai târziu aceștia vor pleca către destinația pe care participanții o vor afla odată ce ajung la fața locului!

Cert este ca persoanele din Prahova sustin cauzele protestelor organizate in ultima saptamana, care au avut loc in toata tara. Acestia isi dorese sa isi arate sprijinul, tomand cont de problemele actuale ,cu care se confrunta.

„Baieti/fete, toti cei care veniti din Câmpina, Văleni, Măgurele, si multe alte orase haideti sa rămânem la ploiesti haideti sa inchidem si ploiestiul, sa ne strângem
toti la ora 16:00 in pare municipal ploiesti vest, de acolo sa plecam catre centru, haideti sa aratam ca putem, jos cu hotii care stiu doar sa fure si sa umfle taxele sa traiasca bine dupa urma nostra, va asteptam in numar cât mai mare astazi 14.01.2024, PARC MUNICIPAL VEST).” este mesajul distribuit astazi in mai multe grupuri online.

CARE SUNT MOTIVELE PROTESTELOR?

„Principalele motive care au dus la luarea acestei masuri, a protestelor sunt scumpirile RCA, cele la alimente, dar si salariile mici ale romanilor” povesteste Marian, unul dintre oamenii care au lesit in strada in ultimele zile.

CUM A PORNIT ACEASTÃ INITIATIVÃ A PRAHOVENILOR?

“Initiativa a pornit de la noi toti, nemultumiti de ceea ce oferă tara asta – vom muri de foame in curând daca voi nu faceti nimic!”

LA CE ÎSI DORESC CETATENII SÃ SE AJUNGA ÎN URMA PROTESTELOR?

Vrem să scadă preturile la RCA, la alimentele de bază, poate să se mareasca si salariul minim pe economie!”

CÂTE PERSOANE S-AU MOBILIZAT ZILELE TRECUTE?

„Ne-am strâns 37 de masini, in jur de 300 de persoane. Am fost foarte uniti. in seara asta iesim din nou in strada.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor