logo
RNTV Live

Eveniment Uimitor în Capitală: Doi Bărbați Care Pretindeau să fie Polițiști și Comiteau Jafuri asupra Turiștilor au Fost Prinși de oamenii Legii

breaking_news
Theo Tănăsescu

Eveniment Uimitor în Metropolă! Două Persoane care se Prezentau ca Polițiști Verificau Identitatea Turiștilor Străini și Sustrăgeau Suma de Bani din Portofelele Lor, Profitând de Neatenția lor. Acești Escroci au fost Prinși în Flagrant de Către Adevărații Reprzentanți ai Legii.

Pe data de 30 august 2023, agenții de poliție din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – în special cei din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din Sectorul 1 – au capturat în flagrant și ulterior au reținut doi indivizi, având vârste de 40 și, respectiv, 63 de ani. Asupra lor se desfășoară investigații în cadrul unui dosar penal legat de infracțiuni de furt și uzurpare a calității oficiale.

Bazându-se pe informațiile și dovezile acumulate în acest caz, în intervalul 16 august – 30 august 2023, se conturează o suspiciune plauzibilă conform căreia mai multe indivizi, prin utilizarea neautorizată a unor calități oficiale, ar putea să fie implicați în săvârșirea de infracțiuni împotriva turiștilor străini, în diverse regiuni ale orașului.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate, au fost identificați doi bărbați, în vârstă de 40, respectiv 63 de ani, ambii cunoscuți cu preocupări de natură infracțională, bănuiți de săvârșirea unor astfel de fapte.

La data de 30 august 2023, în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Sector 1, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, i-au prins în flagrant pe cei doi bărbați, pe o stradă din Sectorul 5, imediat după ce, bănuitul de 60 de ani, având sprijinul bărbatului de 40 de ani, ar fi indus în eroare două persoane de cetățenie străină, prin folosirea unei calități mincinoase, moment în care, profitând de neatenția acestora, în timp ce le controla conținutul portofelelor, ar fi sustras primei persoane vătămate 110 de euro și 60 de dolari, iar celeilalte persoane i-ar fi sustras 120 de euro și 40 de dolari.

Cei doi au fost imobilizați și conduși la audieri, iar în urma extinderii cercetărilor, în sarcina acestora s-a mai stabilit că, la data de 16 august 2023, în jurul orei 13.00, în timp ce se afla la o intersecție din Sectorul 1, cu ajutorul bărbatului de 40 de ani, care ar fi pretins că este turist, celălalt bănuit ar fi indus în eroare un cetățean străin, prin folosirea unei calități mincinoase, după care, profitând de neatenția acestuia, în timp ce îi verifica conținutul portofelului, i-ar fi sustras 170 de euro și 120 de dolari.

În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt și uzurparea de calități oficiale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor