logo
RNTV Live

Eveniment cultural la Muzeul de Artă din Ploiești

Muzeul-de-Arta-Ploiesti-1
Ștefan Petre

Pictorul târgoviștean Mihai Șerbănescu va vernisa sâmbătă, 18 martie 2023, prima expoziție personală în Ploiești – „Anotimpurile materiei” , găzduită de Muzeul Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”.

Expoziția este parte dintr-un dublu eveniment, alături de lansarea unei cărți pe a cărei copertă și în interiorul căreia se află câteva dintre lucrările artistului, notează Gazeta Dâmboviței.

Este vorba despre cartea „Paștele cailor”, scrisă de Anda Mihaela Miroiu, al cărei nume este inspirat chiar de unele dintre tablourile lui Mihai Șerbănescu.

Mihai Șerbănescu este profesor la Școala de Arte „Octav Enigărescu” din Târgoviște, artist complet și complex, conform Dâmbovițeanul.com.

Aceeași sursă menționează:Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București, Mihai Șerbănescu a primit numeroase premii și distincții, cu ocazia zecilor de expoziții organizate în țară și în străinătate. În 2003, președintele României i-a acordat Ordinul Meritul cultural gradul I.

„Anotimpurile materiei” prezintă în jur de 50 de lucrări „din mai multe anotimpuri, din mai multe stări”, iar artistul ne asigură că „toate anotimpurile sunt la fel de profunde și la fel de fascinante”.

Toți iubitorii de artă sunt așteptați să le descopere sâmbătă, începând cu ora 13:00. Expoziția va putea fi văzută până la data de 4 aprilie 2023.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor