Evalurea examenelor nationale va fi digitalizata, incepand cu simularile de anul acesta scolar. Anuntul a fost facut de Ministrul Educatiei, Ligia Deca. De altfel, a fost aprobat si trimis spre publicare ordinul privind organizarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023-2024.

Evaluarea la simulările examenelor naționale va fi generalizată. Astfel, lucrările tuturor elevilor care vor participa la simulări în acest an școlar vor fi evaluate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată.

Lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click.

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, Matematică. Disciplinele la care se organizează simularea examenului de bacalaureat: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *