logo
RNTV Live

Evacuare parțială a apei din Barajul Paltinu.ISU monitorizează întreaga acțiune

paltinu
rnews

 

Vineri, în intervalul orar 12.00 – 13.00, are loc evacuarea parțială, controlată a Barajului Paltinu. Sistemul Județean de Gospodărire a Apelor Prahova efectuează în acest interval manevrele de deschidere a golirii de fund nr.2 de la acest baraj, urmând să fie evacuat un debit de aproximativ 13 mc/ s de apă.

 

Evacuarea controlată este determinată de creșterea nivelului apei din lacul de acumulare. A fsot deja emisă o avertizare către populație și agenții economici să folosească doar podurile pentru traversarea cursurilor de apă și să nu desfășoare activități în albiile râurilor Prahova și Doftana.

Comitetelor locale pentru situații de urgență din localitățile pe unde trec Prahova și Doftana, precum și celor de la ISU Prahova li s-a cerut luarea de măsuri pentru a nu exista incidente după evacuarea apei până la revenirea la normal a cursurilor de apă.

 

sursa – campinatv.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor