logo
RNTV Live

Eticheta la nuntă. Cum să te comporţi la un astfel de eveniment

wedding-698333_960_720
Raluca Eparu

Nunţile şi evenimentele mondene nu s-au terminat odată cu vara. De aceea, sfaturile despre menţinerea unei etichete adecvate la astfel de evenimente nu sunt tardive. Doar alegerea unei rochiţe sau a unui costum şi o cravată interesante nu sunt suficiente pentru a marca aşa cum trebuie un astfel de eveniment. Bloggerul Loredana Chelba a punctat câteva dintre situaţiile în care putem greşi la o nuntă sau un eveniment similar.

14247951_1257197814312086_1872946119_o

“Toate femeile, sau aproape toate, îşi doresc să fie frumoase, să strălucească, să fie admirate, dar există situaţii în care nu trebuie să fii tu în centrul atenţiei. O astfel de situaţie întâlnim atunci când participăm la o nuntă, la nunta altcuiva, nu a noastră. Am întânit foarte multe situaţii nepotrivite de-a lungul timpului, la nunţile la care am participat, astfel încât am redactat câteva reguli de care ar trebui să ţinem cont atunci când trebuie să luăm parte la cel mai important eveniment din viaţa unui om. Astfel, dacă ai fost invitat la o nuntă este imperios necesar să: 1.Confirmi participarea. Indiferent de cât de epic vrem noi să privim evenimentul, o asemenea petrecere presupune nişte cheltuieli majore astfel încât e important să fii în solidariate tacită cu cel care te-a invitat şi să-ţi anunţi, sau nu participarea, cu responsabilitate. 2. Masa. Dacă ai senzaţia că din cauza faptului că este foarte multă lume la un loc, nu o să fii vazută, s-ar putea să te înşeli. Cel mai bine este să încerci să respecţi câteva lucruri cum ar fi: folosirea şervetului din pânză- se aşează în poală, servirea fiecărui fel de mâncare cu tacâmul potrivit (ca să fii sigur că nu greşeşti trebuie să-ţi aminteşti că trebuie să începi cu tacâmurile din exterior) 3. Vestimentaţia. Este foarte important ca la fiecare eveniment să ne îmbrăcăm ADECVAT. Cu atât mai mult la un eveniment care nu ne aparţine. Ţinuta doamnelor este foarte delicată astfel încât acestea trebuie să ştie că: nu trebuie să aleagă ţinute extrem de decoltate, rochiţe foarte scurte sau rochii în culori deschise: ivoire, bej, crem, un NU categoric rochiilor de culoare ALBĂ. Fiecare femeie va fi mireasă la un moment dat şi doar acela este momentul în care ea va purta ALB la o nuntă. 4. Dansul. Nimeni nu se apucă să danseze chiar dacă formaţia cântă, până nu are loc „Dansul Mirilor”- acesta deschide oficial ceremonia. E important ca atunci când dansezi să ţii cont că eşti o femeie şi prin definiţie eşti o fiinţă fragilă şi delicată astfel că vei avea grijă să nu „salte” cămaşa pe tine de la zbănţuit , nu e elegant să vezi o femeie transpirată chiar daca ea se distrează, încearcă să eviţi dansurile pe care ţinuta nu-ţi permite să le realizezi (nu ai vrea să te împiedici în trenă la o sârba, de exemplu). 5.Copiii mici: Ideal ar fi să participaţi la nuntă fară copii. În cazul în care alegeţi să o faceţi asiguraţi-vă că sunt disciplinaţi şi nu vor cauza neplăceri. 6. Fotografii. Nu postați pe facebook poze ale mirilor făcute cu telefonul mobil decât dacă cereți înainte permisiunea acestora. 7. Plecarea. Nu plecaţi de la nuntă până la momentul tortului, decât dacă este absolut necesar. Nu plecaţi fără să vă luaţi rămas bun de la miri, indiferent ce s-ar intâmlpla”. Teme asemănătoare puteţi citi şi pe www.vitejiepetocuri.ro.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor