logo
RNTV Live

Ploieşti: Este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva/ VIDEO/FOTO

boboteaza-4
Mihai Constantinescu

Este pentru prima dată când credincioşii nu au mai venit în număr mare la biserici pentru a lua apa sfinţită în zi de Bobotează.

La Catedrala Sfântul “Ioan Botezătorul” din Ploieşti, doar câteva persoane s-au strâns pentru a urmări slujba şi pentru a lua apa sfinţită despre care se spune că este vindecătoare şi protejează de cele rele.

Enoriașii, cât și preoții trebuie să țină cont de restricțiile în vigoare și recomandările din timpul pandemiei de coronavirus.

Despre Bobotează

Boboteaza face parte din seria celor 12 sărbători creştine importante şi este menită să reamintească faptele petrecute la apa Iordanului, înainte ca Iisus să păşească în viaţa publică. De aceea Biserica mai numeşte Boboteaza „Arătarea Domnului”, „Dumnezeiasca Arătare” și „Epifania”, această din urmă denumire provenind din limba greacă şi însemnând „arătare”, „descoperire”, „revelare”. De fapt, Boboteaza înseamnă înnoirea omului creştin.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor