logo
RNTV Live

Esplanada din Sinaia a fost curățată de voluntari, Lucian Mîndruță și echipa „Cif Curăță România”

CIF la SINAIA (1)
rnews

Esplanada din Sinaia a fost curățată de voluntari, Lucian Mîndruță și echipa „Cif Curăță România”

În weekend, echipa „Cif Curăță România” a fost la Sinaia, unde câștigătorii campaniei, voluntari din oraș, ambasadorul campaniei, Lucian Mîndruță, dar și bloggerul Daniel Urda au făcut curat pe esplanada din centrul stațiunii prahovene.

Cu toții ne dorim o țară mai curată, însă puțini sunt cei care se implică cu adevărat. Exact asta dorește să facă Cif, prin programul „Clean&Travel”. De cinci ani, „Cif Curăță România” este campania care își propune să motiveze oamenii să își asume misiunea de a păstra curate locurile care ne reprezintă. Sunt multe locuri din România care merită să fie înfrumusețate.

Sinaia, pe harta „Cif curăță România”, ediția 2018

Al doilea oraș din campania „Cif curăță România” a fost Sinaia, unde echipa Cif a curățat unul din locurile importante pentru comunitatea locală. După ce la Iași, caravana Cif a făcut curat pe platoul din fața Casei de Cultură a Studenților, la o săptămână distanță, pe 21 aprilie, Cif a venit și în Sinaia.

Câștigătorii au beneficiat de un weekend în stațiune, la schimb pentru două ore de curățenie pe esplanada din oraș. Alături de câștigători au fost Lucian Mîndruță, ambasadorul campaniei, Daniel Urda, reprezentant al comunității locale, dar și voluntari sinăieni.

Astfel, pavajul esplanadei a fost curațat de coji de semnințe, gumă de mestecat, a fost spălat și a fost îndepărtată mizeria lăsată de porumbei. De asemenea, băncile au fost șterse și curățate, apoi au fost reîmprospătate cu vopsea. Stâlpii ornamentali și rigolele și grătarele acestora au trecut și ele printr-un proces de curățare și înfrumusețare. S-a muncit timp de două ore, dar cu voie bună! Și a meritat! După ce esplanada a fost curățată, Cif a instalat o piesă de mobilier urban, proiectată special pentru a se integra în arhitectura locului.

VIDEO

În fiecare oraș în care a poposit caravana „Cif curăță România”, s-a reușit implicarea comunității.

Endorserii alăturați campaniei anul acesta sunt persoane implicate în comunitate. Pentru Iași, reprezentantul local a fost Daniel Buzdugan, iar la Sinaia, Daniel Urda. Ambasadorul întregii campanii este Lucian Mândruță, implicat pentru al doilea an consecutiv.

Cum te poți implica în campania „Cif Curăță România”

Orașele unde urmează să aibă loc acțiuni de curățare sunt Oradea, între 11 și 13 mai și Drobeta-Turnu Severin, între 01 și 03 iunie. Pentru fiecare oraș se organizează câte o rundă de înscrieri pe Facebook, de unde sunt extrași și câștigătorii. Cei care vor să se implice în acțiunile de curățat, se pot înscrie și, prin alegerea aleatorie, sunt selectați câștigătorii care însoțesc caravana Cif în următorul oraș. Fiecare câștigător poate veni cu câte un însoțitor și astfel este formată echipa pentru acțiunile de curățare din țară.

Selecția locului care va fi curățat şi înfrumuseţat în fiecare oraș din campanie se va realiza în baza votului, pe pagina de Facebook Cif www.facebook.com/CifRomania

Pentru a intra în competiția pentru o excursie unde modalitatea de plată este reprezentată doar de implicarea într-o acțiune de curățenie, cei interesaţi pot accesa pagina de Facebook Cif www.facebook.com/CifRomania sau direct aplicația de concurs. Înscrierea se face completând formularul online şi indicând, pe scurt, motivul pentru care doresc să participe în competiţie şi să se alăture demersului Cif.

Mai multe detalii cu privire la criteriile de vot, înregistrare şi jurizare, oraşele înscrise în campanie, anunţarea câştigătorilor şi desfăşurarea acţiunilor de curăţare sunt disponibile în regulamentul oficial al campaniei.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor