Creșterea semnificativă a producției de energie fotovoltaică în sudul Europei a avut un rol esențial în evitarea unei crize energetice în timpul valurilor de căldură din ultimele săptămâni, când temperaturile au atins valori record și cererea pentru aer condiționat a fost fără precedent, conform informațiilor de la Reuters, transmise de news.ro.

Energia fotovoltaică este bine adaptată pentru a face față căldurii din timpul verii, deoarece radiația solară este cea mai intensă în partea cea mai fierbinte a zilei, moment în care cererea de electricitate pentru aer condiționat este, de asemenea, la nivelul cel mai ridicat.

„Creşterea semnificativă a energiei fotovoltaice a compensat practic pentru vârfurile provocate de aer condiţionat”, a declarat secretarul general al organizaţiei Eurelectric, Kristian Ruby, referindu-se la situaţia din Spania.

În contextul prețurilor record la energie de anul trecut și în căutarea unei securități energetice sporite în urma invadării Ucrainei de către Rusia, Spania și Grecia se numără printre țările care au instalat mult mai multe panouri fotovoltaice.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *